Politika

Heger: Naďalej budeme rozprestierať politický dáždnik nad očistou spoločnosti od korupcie

Orgány činné v trestnom konaní musia byť podľa slov premiéra Eduarda Hegera chránené pred nezákonnými politickými zásahmi.

Ilustračný obrázok k článku Heger: Naďalej budeme rozprestierať politický dáždnik nad očistou spoločnosti od korupcie
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Slovensko má za sebou mimoriadne ťažký rok 2021, možno najťažší v ponovembrovej histórii. Na sociálnej sieti to vyhlásil premiér Eduard Heger (OĽANO) s tým, že krajina aj napriek pandémii nového koronavírusu prežíva historické chvíle. Poukázal pritom na schválené reformy nemocníc a národných parkov.

Premiér deklaruje, že vláda bude naďalej rozprestierať „politický dáždnik“ nad očistou spoločnosti od korupcie. Orgány činné v trestnom konaní musia podľa jeho slov byť chránené pred nezákonnými politickými zásahmi. „To je kľúčová podmienka pri obnove spravodlivosti,“ poznamenal Heger.

Víta, že Slovensko blížiace sa sviatky neprežije v prísnom lockdowne, keďže zákaz vychádzania platí až od 20.00 hod. „Klamal by som, keby som povedal, že nemám z uvoľnenia pravidiel žiadne obavy,“ podotkol premiér.

Občanov preto žiada, aby k situácii pristupovali zodpovedne. „Skúsme preto tento rok vydržať a premyslime si, s kým Vianoce strávime, a nevystavujme seba a svojich blízkych zbytočnému riziku,“ skonštatoval Heger. Ľudí taktiež vyzval, aby sa napriek všetkému správali k sebe úctivo a s rešpektom.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM