Aktualizované ELA Politika

Heger o polnoci ZAMÁVAL hnutiu OĽANO: Edov príbeh končí, v komentároch zareagoval aj Matovič

Dočasne poverený premiér Eduard Heger, ktorý stál verne po boku Igora Matoviča, potvrdil svoj odchod z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO).

Ilustračný obrázok k článku Heger o polnoci ZAMÁVAL hnutiu OĽANO: Edov príbeh končí, v komentároch zareagoval aj Matovič
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Heger svoj odchod, o ktorom sa dlhšie šepkalo, oznámil o polnoci na sociálnej sieti. V statuse zhrnul, že jeho úloha v hnutí sa naplnila a má vlastnú víziu o politike a ak ju chce naplniť, musí sa vydať vlastnou cestou.

Úloha naplnená

„Dnes sa moja úloha a poslanie v hnutí naplnili. Mám vlastnú víziu o politike. Viem, že ak ju chcem naplniť, musím sa vydať vlastnou cestou. Život jednoducho prináša situácie, kedy sa musíme rozhodnúť. Ja to robím dnes,“ napísal Heger.

Heger svoje pôsobenie v hnutí považuje za jednu z najdôležitejších životných etáp.

„Dostal som od hnutia dôveru a príležitosť byť súčasťou vlády a neskôr riadiť našu krajinu. S hnutím som si prešiel dlhú spoločnú cestu. Zažili sme náročné i pekné chvíle. Robili sme aj chyby, pretože nie sme dokonalí, pretože sme len ľudia. Lepšie Slovensko však bolo našou prioritou,“ konštatoval Heger.

Edo, veľa šťastia

Na rozhodnutie premiéra Hegera, ktorý sa netajil aj priateľstvom s jeho straníckym šéfom, reagoval aj Igor Matovič. Ten mu v komentároch pod príspevkom napísal: „Edo, veľa šťastia a dík za spoločnú cestu.“

Nový politický projekt by mal Heger tvoriť s dočasne poverenými ministrami Jaroslavom Naďom či Jánom Budajom. Všetci traja boli súčasťou predsedníctva OĽA­NO.

Šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš už cez víkend avizoval, že pokiaľ Heger odíde z OĽANO, hnutie mu „nebude robiť zle“ a mal by vládu viesť až do predčasných parlamentných volieb.

Aktualizované 8:13 Spoločne s premiérom Hegerom v OĽaNO končí aj poverený minister obrany Naď, potvrdil pre SME.

MÔJ PRÍBEH V OĽANO SA DNEŠNÝM DŇOM KONČÍ Moje pôsobenie v OĽANO považujem za jednu z najdôležitejších životných etáp....

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Monday, March 6, 2023

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM