Webnoviny - Svet

Herec Jeff Conaway je v kritickom stave

WEBNOVINY.SK

Jeff Conaway s herečkou Vikki Lizzi v roku 2006.Foto: SITA/APBRATISLAVA 24. mája (WEBNOVINY) – Americký herec Jeff Conaway je v kritickom stave a čelí najťažšej fáze jeho liečby, informoval médiá jeho manažér Phil Brock. Šesťdesiatročného herca previezli 11. mája do zdravotníckeho zariadenia Encino-Tarzana Regional Medical Center po tom, ako ho našli v bezvedomí. Podľa Brocka sa predávkoval liekmi, pravdepodobne tabletkami proti bolesti. Conaway, ktorého lekári uviedli do umelého spánku, momentálne zápasí so zápalom pľúc a sepsou spôsobenou bakteriálnou infekciou. Brock dodal, že najbližších 48 hodín bude kľúčových.

V rámci reality šou Celebrity Rehab v roku 2008 Conaway hovoril o svojej závislosti od drog a alkoholu. Brock ho opísal ako „nežnú dušu“, ktorej sa však nedarí zbaviť svojich démonov. V januári herca museli hospitalizovať po tom, ako vo svojom dome spadol zo schodov. Podľa médií vtedy utrpel krvácanie do mozgu, zlomeninu bedra a krku.

Jeff Conaway sa preslávil najmä vďaka stvárneniu Kenickieho vo filmovom muzikáli Pomáda (1978). Známy je napríklad aj z televíznych seriálov Taxi (1978 – 1983), za výkon v ktorom získal dve nominácie na Zlatý glóbus, a Babylon 5 (1994 – 1998).

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM