Ľubomír Hudačko Politika

Hirman o Expo v Dubaji: Zmenilo sa to na rodinné výlety, podávame žaloby! Čo na to Sulík?

Dosluhujúci minister hospodárstva vytiahol kostlivca zo skrine. Podľa neho sa Expo Dubaj zmenil na rodinné výlety a výlety pre kamarátov.

Ilustračný obrázok k článku Hirman o Expo v Dubaji: Zmenilo sa to na rodinné výlety, podávame žaloby! Čo na to Sulík?
Zdroj: TASR/Michal Svítok, TASR/Ján Krošlák

Dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman v súvislosti s medzinárodnou výstavou Expo Dubaj podáva súdne žaloby. Informuje o tom denník Pravda.

Hirman uviedol, že na ministerstve stále prebiehajú audity. „Nenachádzajú sa tu základné dokumenty či faktúry a ďalšie náležitosti spojené s financovaním či organizovaním Expo Dubaj. Aktuálne nevysporiadané finančné záväzky vo vzťahu k Expo Dubaj už presahujú milión eur. Podávame prvé súdne žaloby. Iné možnosti už nemáme,“ opisuje situáciu.

Letel aj s dcérou

Podľa neho sa Expo Dubaj zmenil na rodinné výlety a výlety pre kamarátov.

Platilo sa to podľa jeho slov zo spoločnej kasy, menovite však nespomenul nikoho. Zodpovedný za výstavu bol tím bývalého ministra hospodárstva Richarda Sulíka.

„Výstava trvala od 1. októbra 2021 do konca marca 2022. Sulík sa na nej zúčastnil osobne niekoľkokrát. V novembri sa prevalila kauza, že tam letel aj s jeho dcérou, ktorá v tom čase bola koncipientka v bratislavskej advokátskej kancelárii,“ píše ďalej Pravda.

Sulík za to zožal veľkú kritiku a obvinenia z papalášstva a rodinkárstva. Šéf SaS neskôr priznal, že cesta jeho dcéry na svetovú výstavu bola zlyhaním.

Sulík: Mal by konať

Strana Saska v reakcii uviedla, že ide len o politickú kampaň. „Ak Karel Hirman nebol doteraz schopný zorientovať sa v problematike, nedokazuje to príliš veľa o jeho manažérskych kvalitách. V prípade, že má podnety na súdne žaloby, mal by určite konať,“ poznamenal na záver pre Pravdu Richard Sulík. Podľa jeho slov sa politická kampaň robí dobrým programom a kvalitnými výsledkami, nie takto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM