Svet Zo zahraničia

Historický jackpot padol! V lotérii Mega Millions niekto vyhral 1,6 miliardy dolárov

V americkom štáte Južná Karolína v utorok padol jackpot v lotérii Mega Millions. Výherca získal rekordných 1,6 miliardy dolárov, informovala v stredu agentúra AP.

Ilustračný obrázok k článku Historický jackpot padol! V lotérii Mega Millions niekto vyhral 1,6 miliardy dolárov
Zdroj: TASR

Tipovacia spoločnosť uviedla, že majiteľ výherného žrebu uhádol všetkých šesť čísel. Masívny jackpot je najvyššou výhernou sumou na svete. Víťazné čísla boli 5, 28, 62, 65, 70 a Mega Ball 5. Presnú lokalitu, kde bol žreb zakúpený, spoločnosť bezprostredne neoznámila. Šanca na výhru bola jedna k 302 miliónom.

Lotéria Mega Millions sa hrá v 44 štátoch USA, ako aj vo Washingtone DC a na Amerických Panenských ostrovoch.

Predpokladá sa, že víťaz sa o výhru prihlási o niekoľko dní alebo dokonca týždňov. Príslušné úrady a finanční manažéri víťazom lotérií odporúčajú, aby si rozumne zvážili, ako investovať takéto vysoké čiastky a zaistili si svoju bezpečnosť.

V závislosti od toho-ktorého amerického štátu majú víťazi lotérie na prihlásenie sa o výhru 180 dní až rok.

V ôsmich štátoch – Delaware, Georgii, Kansase, Marylande, Severnej Dakote, Ohiu, Južnej Karolíne a Texase – môžu výhercovia zostať v anonymite, zatiaľ čo v ostatých štátoch sa ich totožnosť musí zverejniť.

ackpot lotérie Mega Millions sa zvýšil do takejto sumy, pretože od predošlej top-výhry prešli takmer tri mesiace. Posledný raz uhádla všetky čísla koncom júla 11-členná skupina z Kalifornie a odniesla si výhru 543 miliónov dolárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM