Erik Bojničan Ostatné športy

Historický úspech mladých Prievidžaniek: Získali zlato v najvýznamnejšej lige karate! FOTO

Fantastický úspech prievidzského športu v podobe zlata z najvýznamnejšej lige karate! Postarali sa oň dve mladé talentované dievčatá zo Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Historický úspech mladých Prievidžaniek: Získali zlato v najvýznamnejšej lige karate! FOTO
Zdroj: Športová škola karate PD

Cez víkend sa v Salzburgu uskutočnilo ďalšie kolo svetovej ligy karate. Prestížnej súťaže sa v rámci Slovenského národného tímu zúčastnila aj trojica reprezentantiek Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času.

Najlepšie dopadla Bačíková

V individuálnej kategórii žien sa prezentovalo 71 pretekárok. Merašická vyhrala v 1. kole nad Trutmann (SUI) 5:0, v 2. kole prehrala s Cassale (ITA) 0:5. Iba 16– ročná karatistka sa nachádza už na 97 mieste svetového rebríčka. Ema Brázdová vyhrala v 1. kole s Trahan (CAN) 3:2, v 2. Kole vyhrala s De La Paz (CHIL) 5:0, v 3. Kole prehrala so svetovou trinástkou Feracci (FRA) tesne 2:3.

Najlepšie sa darilo Ľudmile Bačíkovej. V 1. Kole zvíťazila nad Manfredy (ITA) 5:0, v 2. kole nad Stadler (AUT) 5:0, v 3. kole nad Karlsson (SWE) 3:2 v 4. kole nastúpila proti aktuálnej majsterke sveta Shimizu (JAP) a prehrala 0:5. V repasáži prehrala s Nguyen (VIE) 0:5 a obsadila vynikajúce 7. miesto.

Obrovský úspech

V tímovej súťaži dievčatám žreb doprial prvé kolo voľné. V 2. kole vyhrali nad tímom Canady 4:1, v 3. kole zvíťazili nad Macedónkami, juniorskými vicemajsterkami sveta z Jakarty 3:2 a vo finále nastúpili proti tímu Vietnamu. V nedeľnom slávnostnom finále sa bezchybným výkonom postarali o jediné slovenské zlato.

„Dievčatá majú len 16–17 rokov a konkurujú zvučným svetovým menám. Po striebre a bronze konečne siahli na zlato na najvýznamnejšej lige karate. Je to neuveriteľné, práve táto liga bude základom nominácie na Olympiádu!!! Dúfam, že sa dievčatám bude dariť aj na Majstrovstvách Európy v Montpelliéry (FRA), ktoré sa budú konať o dva týždne,“ dopĺňa k výsledku reprezentačná trénerka Dušana Čierna.

Môže vás zaujímať:

Dvojnásobná majsterka Európy Ema (17) z Prievidze sa už teraz má čím pochváliť: Aké je tajomstvo jej úspechu?

Ema (17) z Prievidze zahviezdila na Veľkej cene Slovenska: Cenu si prevzala z rúk ministra školstva

Skvelý úspech karatistiek z Prievidze: Medailové umiestnenie na prestížnom turnaji v Paríži! FOTO

Historický úspech mladých karatistiek z Prievidze
11
Galéria
Zdroj: Športová škola karate PD
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM