Rôzne

HLASUJTE za najkrajší vianočný stromček: V ktorom meste zdobí námestie budúci víťaz?

Vianočný stromček sa stal neodmysliteľným symbolom najkrajších sviatkov. Už tradične vyrastajú ozdobené ihličnany v centrách slovenských miest. Ktorý je ten najkrajší?

Zdroj: Dnes24.sk

História vianočného stromčeka siaha do 16. storočia. Tradičný symbol Vianoc zdobili najprv v nemeckých mestách. Z týchto miest sa napokon dostal aj na Slovensko, kde sa objavil koncom osemnásteho storočia, kedy sa začal postupne rozširovať do všetkých kútov krajiny.

Darčeky sme pod stromček začali umiestňovať až v 20. storočí.

Aj keď sa jedná o tradíciu s pomerne krátkou históriou, netrvalo dlho a vianočný stromček sa stal symbolom najkrajších sviatkov po celom svete. Samozrejme nevynechal ani slovenské mestá, ktoré v predvianočnom období majestátnymi stromčekmi zdobia svoje námestia.

Ako však zistiť, ktorý zo slovenských vianočných stromčekov je ten najkrajší? Vybrali sme pre vás hneď niekoľko symbolov Vianoc zo slovenských miest. Dajte hlas svojmu favoritovi a pomôžte nám zistiť, kde majú stromček, ktorý láka najviac pohľadov.

Hlasovanie prebieha do stredy 19. decembra 2018.

V našom zozname nájdete stromčeky, ktoré zdobia verejné priestranstvá od západu až po východ Slovenska. Hlasovať tak môžete za stromčeky v: Banskej Bystrici, Bratislave, Humennom, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Michalovciach, Nitre, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Rožňave, Spišskej Novej Vsi, Šali, Trnave, Zlatých Moravciach a v Žiari nad Hronom.

Pomôcky nájdete v priloženom videu a fotogalérii!

Hľadáme najkrajší vianočný stromček
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM