Správy Regióny

Hlavné mesto chce do roku 2021 opraviť všetky hlavné ťahy v Bratislave

Momentálne hlavné mesto opravuje radiálu na Panónskej ceste, ktorá je jednou z najdôležitejších a najzaťažovanejších dopravných komunikácií v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto chce do roku 2021 opraviť všetky hlavné ťahy v Bratislave
3
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Hlavné mesto má ucelenú koncepciu opráv hlavných ťahov v Bratislave. Cieľom mesta je do roku 2021 opraviť 9 radiál a tri spojnice k týmto radiálam. Aktuálne prebieha oprava jednej z týchto radiál – Panónska cesta. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

„Mojou víziou je do roku 2021 opraviť všetky hlavné ťahy v Bratislave. Pripravili sme ucelenú koncepciu, na ktorú sme vyčlenili finančné zdroje vo výške 10 mil. eur ročne. Pri opravách ciest nejde o žiadne látanie výtlkov, ale o ich komplexnú opravu. Súčasťou balíka opráv ciest je aj budovanie bezbariérových priechodov pre chodcov a bezpečnejších zastávok MHD,“ zdôraznil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Oprava Panónskej cesty

Momentálne hlavné mesto opravuje radiálu na Panónskej ceste, ktorá je jednou z najdôležitejších a najzaťažovanejších dopravných komunikácií v Bratislave. V budúcom roku má hlavné mesto v pláne rozbehnúť opravu radiál na Dolnozemskej, ale aj na Bajkalskej a Račianskej.

Oprava Panónskej cesty zahŕňa výmenu asfaltu na 3-kilometrovom úseku od nadjazdu nad Rusovskou ulicou po úroveň nadjazdu pred okružnou križovatkou Dolnozemská – Panónska, a to vo všetkých jazdných pruhoch. Na opravenú cestu sa môžu najmä Petržalčania tešiť začiatkom decembra 2017.

„Hlavné mesto opravilo za posledné dva roky 100 km ciest. Je to dôkaz toho, že mestu sa darí a že to vidia aj samotní Bratislavčania,“ doplnil primátor Bratislavy.

Na opravu 50 km ciest, 10 km chodníkov, 19 ník na zastávkach MHD a bezbariérových úprav priechodov pre chodcov hlavné mesto vyčlenilo tento rok 9 mil. eur vo svojom rozpočte. Cesty sa opravujú od apríla do novembra. Všetky opravy sú odsúhlasené Krajským dopravným inšpektorátom. O všetkých opravách ciest, vodorovných značeniach vždy aktuálne informujeme na našich sociálnych sieťach: Bratislava – hlavné mesto SR a Bratislava works, ako aj cez Stela servis a Zelenú vlnu RTVS.

Opravy ciest
3
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM