ESL Správy Zo Slovenska

Hodiny šialeného strachu: Horskí záchranári hľadali dieťa, ktoré sa stratilo pri lyžovačke

Záchranári mali plné ruky práce. V Nízkych Tatrách dnes ratovali dve osoby, z toho jedno malé dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Hodiny šialeného strachu: Horskí záchranári hľadali dieťa, ktoré sa stratilo pri lyžovačke
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Dnes popoludní (5. 12.) pomáhali záchranári Horskej záchrannej služby z Nízkych Tatier dvom osobám.

Malý lyžiar

Najskôr pomohli 11-ročnému chlapcovi zo Slovenska, ktorý odišiel od rodičov a sám chcel zlyžovať z Chopka, pričom vo veľmi nepriaznivom počasí – silnom vetre a za slabej viditeľnosti, zablúdil.

„Od zábran, kde je trať zatvorená, pokračoval chlapec pešo. Horskí záchranári sa potom, čo ich požiadala o pomoc matka nezvestného chlapca rozdelili, a začali prehľadávať vytipované miesta. Dieťa našli bez zranení pri snežnom dele na trati 11A, odkiaľ ho pomocou skútra transportovali na Priehybu, kde bol chlapec odovzdaný matke,“ píšu záchranári na svojom facebooku.

Šťastie

Táto akcia pomohla zachrániť ďalšiu osobu. Počas nej totiž záchranári našli na vrchu Chopka, v suteréne výstupnej stanice, ležať 35-ročného muža.

„Muž bol značne vyčerpaný a tiež podchladený po tom, čo sa v dnešných nepriaznivých podmienkach vydal pešo zo Záhradiek až na Chopok. Záchranári HZS mu v ošetrovni na Chopku poskytli neodkladnú prvú pomoc, turistu zateplili a poskytli mu teplé tekutiny. Po zlepšení jeho zdravotného stavu bol v sprievode záchranárov pomocou kabínkovej lanovky a skútra dopravený na Bielu púť, odkiaľ už pokračoval samostatne,“ uzavreli záchranári.

foto je ilustračné

Záchranári HZS z Nízkych Tatier pomáhali dvom osobám Dňa 5. 12. 2020 v poobedňajších hodinách pomáhali záchranári HZS z...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, December 5, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM