JAB Hokej

Hokejista Paľo Skalický po získaní bronzu zavítal do Spišskej: Vrátil som sa tam, kde to všetko začalo!

Majstrovstvami sveta v hokeji do 20 rokov žilo celé Slovensko. Naša reprezentácia vybojovala po šestnástich rokoch bronz. Nemalou mierou sa k tomu pričinili aj Pavol Skalický a Denis Godla. Obaja odchovanci Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Hokejista Paľo Skalický po získaní bronzu zavítal do Spišskej: Vrátil som sa tam, kde to všetko začalo!
Zdroj: Dnes24.sk

Doteraz pomerne neznámy hokejista Pavol Skalický sa v značnej miere pričinil o úspech našich hokejistov na majstrovstvách sveta do 20 rokov. V rozhodujúcom zápase proti Švédsku strelil takzvaný víťazný gól, keď za stavu 2:2 svojím gólom v podstate rozhodol.

Ľudia mu gratulujú

Zaujímalo nás, aké boli jeho pocity tesne po zápase? „Najskôr sme si to až tak neuvedomovali, keďže sme na majstrovstvá išli s malou dušičkou niečo zachrániť a nikto nerátal s tým, že sa podarí niečo veľké,“ povedal Paľo. Podľa jeho slov sa pocity slovami opísať nedajú, ale radosť bola určite veľká. „Najskôr to vypuklo v kabíne, a odvtedy sa z toho teším stále hlavne, keď mi ľudia gratulujú,“ prezradil Skalický s tým že hokej sa hrá pre ľudí a fanúšikov a teší ho, že sa tešia všetci okolo.

A ako to bolo s fanúšikmi na zápasoch? „Zle sa hralo s Kanadou. V Kanade celý národ žije hokejom, keď sme hrali proti ním, tak všetci im fandili. Nebol to veľmi príjemný pocit. No našlo sa aj pár skalných fanúšikov Slovákov, ktorí nás chodili povzbudzovať na každý zápas a samozrejme nechýbala podpora rodiny a známych cez smsky a facebook ,“ opísal hokejista.

Spišské párky sú TOP

Na čo sa najviac tešil a kde viedli jeho prvé kroky po návrate v Spišskej? „Najviac som sa tešil samozrejme na rodičov a všetkých kamarátov a na to, že si dám konečne spišské párky. V Kanade mali len také grilované a tie mi vôbec nechutili. Celkovo tam nebolo dobré jedlo,“ skonštatoval Pavol.

Ako prezradil, jeho prvé kroky smerovali domov k rodičom a ešte stihol aj zápas na zimnom štadióne kde A mužstvo hralo zápas s Trnavou. „Keď som sa dozvedel, že sa hrá zápas, tak som išiel na štadión. Všetko sú to chalani, s ktorými som hral minulý rok play off. Bolo mi s nimi dobre a veľmi mi pomohli. Vrátil som sa tam, kde to všetko vlastne začalo,“ zasmial sa Skalický.

Čo plánuje mladý hokejista ďalej a ako je to u neho s dievčatami sa dozviete v druhej časti rozhovoru už v prvý víkendový deň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM