Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti Nitry porazili Žilinu: Stretnú sa s ňou v play-off

"Vlci" nastúpili na zápas s Nitrou vinou zranení a kvôli absencii troch juniorov iba s tromi útokmi a v prvých minútach ich pri nebezpečných šanciach Mareka Slováka a ďalších Nitranov podržal brankár Tomek.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry porazili Žilinu: Stretnú sa s ňou v play-off
Foto: Rastislav Búgel

V 9. min. sa dostali domáci k 67-sekundovej presilovke o dvoch hráčov a hoci hostí zavreli do pásma, Valenta však neprekonali. Najväčšiu šancu spálil Novotný, ktorého pokus zblízka do odkrytej bránky Valent chytil. Nitra mala po peknom prieniku obrancu Bakera v 13. min. šancu ísť do vedenia, Tomek však všetko s prehľadom vyriešil. Domáci kontrovali pekným tečom Novotného, na ktorý však Valent stihol zareagovať a v závere sa dokázali ubrániť presilovke hostí.

Hneď v úvodnej minúte 2. časti unikol hosťom Švec, no v nájazde si s Valentom neporadil. V 27. min. sa však po šanci Ručkaya presadil Beca a hostia viedli. O chvíľu na to dostali Nitrania šancu hrať presilovku a po prihrávke Pupáka spoza bránky ju aj Bakerom využili. „Vlci“ strácali koncentráciu, Ťavoda dostal okrem dvoch minút aj trest do konca zápasu a po dvoch nepremenených nájazdoch Stupku v oslabení, ktoré Valent zneškodnil, sa domáci útočník dopustil ďalšieho faulu. Žilina hrala 22 sekúnd dokonca v trojici, ale ubránila sa, a potom mala sama výhodu presiloviek, nedokázala v nich však dobre vystreliť a ohroziť Valenta.

V 42. min. mal zníženie na hokejke Novotný, brankár hostí si ale udržal čisté konto. Hra sa aj v poslednej časti zápasu kúskovala ďalšími vylúčeniami a veľa pekného diváci nevideli. V 49. min. pálil Stupka v dobrej pozícii a Valent musel reflexívne betónom hasiť hrozbu gólu. Poradil si aj s obrovskou šancou Ježeka v 53. min., keď puk od žilinského útočníka zastavil na ceste do prázdnej bránky. Žilina sa snažila v záverečných minútach znížiť, ale nakoniec Valenta neprekonala a ten si udržal čisté konto.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Nitra 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Toľko šancí, koľko sme mali v dnešnom zápase, sa len tak nevidí a nedať z nich gól je hrôza. Možno ak by sme hrali aj ďalších 60 minút, nedali by sme ho. Mali sme to vo svojich rukách, mohli sme skončiť na piatom mieste, ale zlyhali sme v koncovke. Chýbalo nám viacero hráčov, čo sa podpísalo pod zmeny v zostave. Cieľ v sezóne sme splnili, sme v play off a tešíme sa z toho. Chcem sa poďakovať divákom, ktorí nás podporujú doma aj vonku. Nitra je v našom súboji v play off favoritom, ale my budeme hrýzť.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Vedeli sme, že na našom postavení v tabuľke sa už nič nezmení. Nehrali sme pod tlakom a odohrali sme dobrý zápas. Rozhodcovia nám dopriali všetky možné varianty oslabení a presiloviek. Vyhrali sme, splnili sme cieľ a od piatku sa začína play off, na ktoré sa tešíme.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM