Šport

MS 2016: Pozrite sa, aký luxus doprial našim hokejistom Petrohrad

Domovom slovenských hokejistov v základnej fáze MS sa stal hotelový komplex v historickom centre Petrohradu.

Solo Sokos Palace Bridge sa nachádza približne pätnásť minút chôdze od najznámejších pamiatok mesta a ponúka predovšetkým bohaté relaxačné priestory.

Luxusné zariadenie poskytuje kúpeľové wellness priestory s fitness centrom o rozlohe 4000 metrov štvorcových. Vyniká kontrastom starej ruskej kultúry z polovice 19. storočia s ultra moderným interiérom.

Pamiatky sú blízko

Nachádza sa na Vasilevskom ostrove blízko historicko-kultúrnych pamiatok, akými sú napríklad Ermitáž, Katedrála Sv. Izáka, hlavná ulica Nevský prospekt či námorná univerzita Admiralita. Cena ubytovania na osobu za jednu noc sa na začiatku šampionátu pohybuje v priemere okolo 10.500 rubľov, v prepočte asi 140 eur.

„Hotel je krásny, Petrohrad je veľmi pekné mesto. Párkrát sme sa tu už prešli. Keďže je to tu celé pekné, dúfam, že aj my spravíme nejaký pekný výsledok," zaželal si Tomáš Jurčo. Útočníka Detroitu potešilo komfortné vybavenie izby a v nej najmä šírka postele. „Matrac je v pohode, spí sa mi dobre.

Posteľ je širšia než tie klasické jednotky na Slovensku. Potrebujem ju mať veľkú, aby som pri spánku nespadol dole," dodal s humorom.

Spokojnosť hokejistov

S priestormi je spokojný aj Martin Bakoš. „Izba je v poriadku. Základom je, že máme oddelené postele (smiech). Sú síce trochu väčšie, ale vôbec ma to neprekvapilo."

Problémy nemá ani Dominik Graňák, ktorý sa vie na spánok hocijako poskladať.

„Mám dobrú posteľ, a keďže nemám sto kíl, ani dva metre, všetko je bez problémov. Nie som v tomto náročný, rovnako aj strava je veľmi dobrá.“

„Som milo prekvapený ľuďmi na hoteli, sú milí, ústretoví, to nie je v Rusku zvyčajné. V Moskve som na hoteloch zažil všeličo."

Spolubývajúci

Slovenskí reprezentanti vytvorili v Petrohrade zaujímavé dvojičky. Spoločný priestor zdieľajú českí finalisti Juraj Mikuš s Martinom Bakošom, zámorské duo Tomáš Jurčo, Martin Marinčin ako aj dvaja najskúsenejší hráči v tíme Dominik Graňák s Michalom Sersenom.

Tomáš Marcinko s Marekom Bartánusom zasa zložili košickú úderku na základe dlhoročného kamarátstva.

„Boli sme spolu na izbe už cez prípravu. Sme bývalí susedia z Košíc, takže si rozumieme. To aj s ostatnými chalanmi, ale s ‚Bertym‘ máme k sebe určite najbližšie."

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM