Webnoviny - Svet

Hokejoví reprezentanti po piatich rokoch opäť do Ruska

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Jozef JakubčoMOSKVA 4. júna (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia sa v novej sezóne predstaví po piatich rokoch opäť aj v Rusku. V rámci prípravy na svetový šampionát 2012 vo Fínsku a Švédsku a série Euro Challenge odohrá národný tím SR proti „zbornej“ v období medzi 12. a 15. aprílom dva prípravné zápasy. Oba sa uskutočnia v Rusku, miesto a ich presné termíny ešte nie sú známe. O dueloch informovala Ruská hokejová federácia.

Slovenská reprezentácia sa zatiaľ v Rusku predstavila trikrát

Najskôr to bolo na strieborných MS 2000 v Petrohrade, potom o dva roky na turnaji Baltika Cup a napokon v roku 2007 na svetovom šampionáte v Moskve.

V novej sezóne by malo prísť k viacerým konfrontáciám medzi slovenskými a ruskými mládežníckymi tímami. Už v auguste zavíta do Piešťan ruský výber do 18 rokov a predstaví sa na Memoriáli Ivana Hlinku, 11. a 12. novembra sa uskutočnia na Slovensku dva duely medzi reprezentáciami oboch krajín do 16 rokov a v apríli 2012 pricestuje pod Tatry aj najmladšia „zborná“ do 16 rokov. Na Slovensku by sa od 5. do 11. júla 2011 mali v rámci kempu pripravovať aj ruské hokejistky.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM