Hokej

Hokejový šampionát: Kohút verí v prekonanie návštevnosti z roku 2011

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút verí, že svetový šampionát v Bratislave a Košiciach prekoná divácku návštevnosť z roku 2011. Zápasy MS vtedy videlo 406 804 divákov, v priemere 7264 na zápas. Je predpoklad, že toto číslo bude teraz väčšie.

Zdroj: Dnes24.sk

Kohút očakáva, že zápasy okrem skalných fanúšikov navštívia aj ľudia, ktorí na hokej nechodia pravidelne. „Napriek tomu, že zápasy Slovenska a Česka sú momentálne nedostupné, stále sú v predaji ďalšie zaujímavé duely. Veríme, že do oboch hál sa dostanú nielen skalní fanúšikovia, ale aj rodiny s deťmi. Verím, že si odnesú veľa neopakovateľných zážitkov. Chceme tieto MS urobiť ináč ako v roku 2011, najmä čo sa týka fanzón,“ zdôraznil šéf slovenského hokeja na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave.

Organizačný výbor MS si už prevzal obe arény, v ktorých sa momentálne finišuje s prípravami. Chystá sa zázemie pre tímy, hostí, médiá i fanúšikov. V Bratislave sa rekonštruujú podlahy, nainštalované je nové osvetlenie, a taktiež mantinely podľa požiadaviek IIHF. Mantinely v Košiciach vymenili už začiatkom februára. Na vonkajších stenách Steel arény pribudlo nové opláštenie vo farbách MS. Hlavný motív vizuálu je hokejista, maskot Macejko a silueta košickej dominanty Dómu sv. Alžbety.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„V Košiciach dolaďujeme osvetlenie a kvalitu ľadovej plochy, dopĺňa sa vybavenie kabín a finišuje sa so zázemím pre novinárov. V Bratislave je už pripravené akreditačné centrum, po dokončení výmeny mantinelov sa už mrazí ľad. Dokončujeme ešte výmenu gumených podláh a IT-infraštruktúry,“ uviedol riaditeľ organizačného výboru MS Igor Nemeček.

Pre samotných hokejistov, členov výprav i predstaviteľov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sú už pripravené hotely. Návštevníkov šampionátu čaká viacero sprievodných akcií. „Počas MS sa uskutoční trénerské sympózium, Kongres IIHF a uvedenie legiend do Siene slávy IIHF. Medzi inými do nej uvedú Miroslava Šatana a Žigmunda Pálffyho,“ dodal Nemeček.

Príprava Zimného štadióna Ondreja Nepelu na svetový šampionát
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM