Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Holtman ladí formu na majstrovstvá

Mladí šachisti z Bardejova uspeli na majstrovstvách Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Holtman ladí formu na majstrovstvá
Zdroj: Ilustračné foto

BARDEJOV. Na nedávnych majstrovstvách Slovenska boli úspešní mladí šachisti BŠK. V kategóriách od osem do dvadsať rokov patria medzi generáciu, ktorá dáva o sebe vedieť nielen na Slovensku, no aj v zahraničí. Súrodenci Tokarčíkovci, Jenčopaľa, Ferková, sa dokážu postarať aj o najvyššie umiestnenia.

Majster Slovenska do 20 rokov maturant Teodor Holtman sa vypracoval do kategórie talentov, keď už môže štartovať aj na majstrovstvách sveta. Na domácom turnaji sme ho videli len v úlohe diváka, bohatý program potreboval usmerniť na vrchol roka.

„Ešte pred začiatkom sezóny som bol na turnaji v Tepliciach. Cez prázdniny som mal možnosť hrať na majstrovstvách Slovenska mužov v Banskej Štiavnici. Bol to veľký zážitok. Pokračoval som v Pardubiciach, no a predčasne som ukončil cestu na turnaji v lotyšskej Rige. Plánoval som ísť do Iránu, ale s trénerom i rodičmi sme zvážili, že už toho bolo veľa. Potreboval som si odpočinúť. Turnaje ma obohatili o skúseností s praktickou hrou. To sa môže prejaviť až o niekoľko mesiacov.“

Momentálne sa sústredí na ligové stretnutia BŠK a vrcholom bude svetový šampionát do 20 rokov. „V polovici novembra budú na Apeninskom polostrove. Očakávam, že sa dobre pripravím, aby som mal čo najlepšiu formu. Keďže som majstrovstvá sveta hral aj pred rokom, súperov zväčšia poznám. Hráči sa veľmi nemenia, už to nebude také, že idem do neznáma. Nezostáva mi nič iné, len poctivo sa pripravovať,“ verí si Holtman.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM