Zo Slovenska

V Rači vzniká nová prechádzková trasa, ktorá vás zavedie k horárni v Krasňanoch

Z bezpečnostných dôvodov musia zbúrať viacero nebezpečných budov v tesnej blízkosti opravovanej cesty.

Ilustračný obrázok k článku V Rači vzniká nová prechádzková trasa, ktorá vás zavedie k horárni v Krasňanoch
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Ak ste si obľúbili prechádzky v lesoch v okolí Rače, máte sa na čo tešiť. Organizácia Mestské lesy v Bratislave (MLB) aktuálne mení starú zanedbanú trasu na bezpečnú cestu, ktorá povedie k rekreačnému areálu pri horárni v Krasňanoch.

Cesta slúžila koňom

Vynovená cesta sa tiahne cez bývalé muničné sklady na Peknej ceste a vyústi pri horárni. „Cesta vzniká rekonštrukciou starého konského úvozu, ktorý sa používal v dávnej minulosti. Pôjde o lesnú cestu oddelenú od automobilov, určenú pre peších turistov (obojsmerne) a pre cyklistov v smere hore,“ informujú mestské lesy na sociálnej sieti.

Po rekonštrukcii by mal byť čiastočne sprístupnený aj areál muničákov.

Bude sa aj búrať

Mestské lesy v Bratislave musia z bezpečnostných dôvodov odstrániť viacero nebezpečných budov v tesnej blízkosti opravovanej cesty. Ide o stavby, ktoré sú v havarijnom stave. „Búranie budov sa bude realizovať približne do konca novembra. V lokalite tak bude zvýšený pohyb stavebných mechanizmov a nákladných áut, ktoré budú z lesa odvážať stavebný odpad,“ upozorňujú MLB.

Povrch cesty bude tvoriť uvalcovaný najjemnejší makadam. Ak patrí k vašej víkendovej výbave aj bicykel, môžete sa na ňom po ceste spelo previezť. Komunikácia však bude pre cyklistov prejazdná iba v smere hore, aby nevznikali kolízne situácie s tými, ktorí sa na prechádzku vybrali pešo.

Vynovenou lesnou cestou by sme sa mohli prejsť už na jar 2020.

Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM