Regióny

Horehronie láka na zimné ATRAKCIE: Ľadové mestečko ukrýva TRHY aj IGLU, FOTO

Otvorenie mestečka sprevádzala bubnová šou a bohatý kultúrny program, ktorý organizátori pripravili aj v ďalšie dni.

Ilustračný obrázok k článku Horehronie láka na zimné ATRAKCIE: Ľadové mestečko ukrýva TRHY aj IGLU, FOTO
14
Galéria

Na námestí v Brezne otvorili minulý týždeň dlho avizovanú atrakciu tejto zimnej sezóny na Horehroní Ľadové mestečko. Jeho najväčším lákadlom je exteriérové klzisko, trhy s občerstvením i regionálnymi produktmi, historické kovové sane ako fotopoint, terasa v tvare iglu či klziskobus.

Za zvukov bubnov

„Našou snahou je každým rokom prinášať nové atraktivity a podujatia, ktoré oslovia nielen obyvateľov mesta a regiónu, ale rovnako potenciálnych návštevníkov, ktorí k nám v zime zavítajú, či už len na jednodňový výlet, alebo na viacdňový pobyt,“ konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Otvorenie mestečka sprevádzala bubnová šou a bohatý kultúrny program, ktorý organizátori pripravili aj v ďalšie dni. Kto si z domu priniesol vlastnú vianočnú ozdobu, mohol ju zavesiť na novoosadený vianočný stromček symbolizujúci spoločné slávnostné otvorenie.

S iglu aj požičovňou

Miestni obyvatelia i návštevníci regiónu si môžu predvianočnú atmosféru vychutnávať pri teplých nápojoch na terase v tvare iglu a zakúpiť si ich napríklad v historickej mestskej veži, kde sídli infocentrum. Mobilná ľadová plocha v historickom centre je k dispozícii pre verejnosť každý deň až do 7. januára v čase od 14.30 do 20.00 hod. Pri nej sa nachádza požičovňa korčúľ pre deti i dospelých a jej súčasťou sú tiež pomôcky na učenie sa korčuľovania.

„Primárnym cieľom projektu Ľadové mestečko je vyplniť návštevníkom breznianskeho námestia možnosti na aktívne strávený voľný čas na Horehroní, ktoré sa v zime stáva vyhľadávanou destináciou Nízkych Tatier, a to najmä zo strany lyžiarov, bežkárov a skialpinistov. Veríme, že aj tohtoročný program bude mať u návštevníkov pozitívne ohlasy a navodí u nich tú pravú vianočnú, zimnú až ľadovú atmosféru,“ doplnila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Ako dodala, ubytovaní hostia v Bystrej doline sa budú môcť do mesta a späť odviezť klziskobusom, ktorý bude jazdiť podľa platného grafikonu. Jeho dopravné služby môžu bezplatne využívať len držitelia regionálnej zľavovej karty Horehronie Card.

Zábery Ľadového mestečka si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Na Horehroní otvorili Ľadové mestečko
14
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM