Rastislav Búgel Hokej

HOROROVÝ úraz mladej hokejovej hviezdy: Po náraze do bránky OCHRNULA

Kariéru jedného z najväčších fínskych hokejových talentov poznačil brutálny úraz. Navyše, zvyšok života možno strávi na vozíčku.

Ilustračný obrázok k článku HOROROVÝ úraz mladej hokejovej hviezdy: Po náraze do bránky OCHRNULA
Zdroj: Twitter.com/Robin on the Avs , Instagram.com/sanniihakala

Sanni Hakala je fínska hokejová hviezda. 26-ročná hokejistka, ktorá má za sebou štyri účasti na majstrovstvách sveta a na dvoch olympijských hrách sa už na ľad nepostaví.

Vypočula si hrozné správy

Kapitánka klubu HV71 počas ligového zápasu vo vysokej rýchlosti narazila hlavou, z ktorej jej skĺzla prilba, do bránky. Nehybnú hráčku odniesli z plochy na nosidlách.

Sanni sa podrobila operácii, no vypočula si krutú správu. Ochrnula od hrudníka nadol, pričom aj jej ruky majú zníženú pohyblivosť.

Odhodlaná bojovať

„Stále je ťažké pochopiť, čo sa vlastne stalo a že náraz do bránky bol taký silný, že má takéto vážne následky,“ napísala mladá žena na Instagrame.

"Nielen že som nútená prestať hrať hokej, zvyšok života možno dokonca strávim na vozíku. Rozumiem, že teraz ma čaká dlhý a ťažký boj s vlastným telom a najťažší zápas v mojom živote. Všetku svoju energiu teraz musím sústrediť na rehabilitáciu, aby som sa čo najviac zotavila, " pokračuje.

Hororové zranenie tak v zlomku sekundy ukončilo rozbehnutú kariéru 26-ročnej hokejistky. Sanni Hakala má na svojom konte jedno striebro a dva bronzy z majstrovstiev sveta a aj dva bronzy z olympiády.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Robin on the Avs
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM