Aktualizované Viktória Botošová Krimi Krimi

Požiar na T.G. Masaryka: Obyvatelia paneláku evakuovaní, hasiči pomáhali 8 mesačnému dieťatku!

Požiar na ulici T.G. Masaryka v Nových Zámkoch. Pozrite, čo sa tu dialo. Hasiči a nielen oni mali čo robiť. Evakuovaných bolo 20 ľudí!

Ilustračný obrázok k článku Požiar na T.G. Masaryka: Obyvatelia paneláku evakuovaní, hasiči pomáhali 8 mesačnému dieťatku!
Zdroj: Dnes24.sk

V Nových Zámkoch došlo 28.10.2015 okolo obeda na ulici T.G. Masaryka k požiaru bytu na prízemí a jeho následnému zadymeniu. Informovala nás o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

„Z paneláku boli evakuovaní obyvatelia. Na mieste bola vykonaná obhliadka. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ vysvetľuje Bruchterová.

Požiar potvrdil aj Viliam Pánsky, hovorca KR HaZZ v Nitre. Ako uvádza hovorca, na likvidáciu požiaru boli z hasičskej stanice Nové Zámky vyslané 2 cisterny a 1 výšková technika s celkovo 6 hasičmi, 3 hasiči s jednou cisternou zo Šurian a 3 hasiči s jednou cisternou z Kolárova.

„Po príchode na miesto a vykonaní prieskumu bol zistený požiar bytu na prízemí v 7. poschodovom panelovom dome, v ktorom sa v čase príchodu hasičov nikto nenachádzal,“ uvádza Pánsky.

Podľa jeho ďalších slov, si veliteľ zásahu vyžiadal aj výpomoc z Nitry, ktorá bola ale odvolaná z dôvodu, že prítomným hasičom sa rýchlym a účinným zásahom podarilo požiar lokalizovať a likvidovať. „Zároveň s likvidáciou požiaru bola vykonávaná aj evakuácia obyvateľov postihnutého vchodu, celkovo bolo evakuovaných cca 20 ľudí ( vekové rozpätie 5 – 18 rokov ) a 8 domácich zvierat – psov,“ hovorí.

Ako pokračuje, po uhasení požiaru bol byt, v ktorom došlo ku kompletnému vyhoreniu 1 izby a čiastočnému vyhoreniu 1 izby a kuchyne spolu so susednými bytmi skontrolovaný termovíznou kamerou. „Hasiči spolu so zdravotníkmi ošetrili pani (cca. 80), pani (18) a 8 mesačné dieťa, u ktorých bolo podozrenie z nadýchania splodinami horenia. Zároveň bol ošetrený aj 1 hasič, ktorému bolo potrebné ošetriť uši zasiahnuté sálavým teplom,“ pokračuje a ako dodáva, škoda spôsobená požiarom zatiaľ vyčíslená nie je. Príčinu vzniku požiaru vyšetrujú hasičský experti.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM