Správy Rôzne Zo Slovenska

Horúce počasie lákalo na kúpaliská: Hygienici na žiadnom nenašli vážne nedostatky

Horúce počasie prilákalo tento týždeň na kúpaliská vysoký počet návštevníkov. Hygienici ani na jednom z nich nenašli závažné nedostatky, stav väčšiny kúpalísk označili za vyhovujúci.

Ilustračný obrázok k článku Horúce počasie lákalo na kúpaliská: Hygienici na žiadnom nenašli vážne nedostatky
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia môžu v súčasnosti využívať okrem 180 umelých kúpalísk i tie prírodné, ktorých je v prevádzke 17. Verejnosť však môže navštíviť i prírodné vodné plochy, ktoré nemajú svojho prevádzkovateľa. Hygienici v nich takisto kontrolujú kvalitu vody, a to v závislosti od ich návštevnosti. Či spĺňajú podmienky na kúpanie si možno preveriť na webe ÚVZ SR.

Optimálne výsledky kvality vody nemá po posledných odberoch prírodná vodná nádrž Ružín (prítoky v okrese Gelnica), Hnilecké rameno a Vindšachtské jazero (okres Banská Štiavnica) na mieste Pláž. Hygienici zopakovali i odbery vody na bratislavskej Kuchajde, Veľkom Draždiaku či v Ivanke pri Dunaji. „Potvrdili sme tam kvalitu vody na kúpanie,“ uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas z ÚVZ SR.

Svoje brány pre návštevníkov otvorilo tento týždeň nové umelé kúpalisko Letka v Novej Dubnici i vonkajšie bazény pri Penzióne Slanický dvor v Námestove. V prevádzke je aj plavecký bazén areálu Novolandia Lučenec – Rapovce, a to po vykonaných nápravných opatreniach.

Optimálne výsledky kvality vody nemá po posledných kontrolách neplavecký bazén na kúpalisku Kurinec v Rimavskej Sobote, vírivky pri detskom a rekreačnom bazéne kúpaliska Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach a malý plastový bazén na kúpalisku v Nitre. Prevádzkovatelia už pracujú na nápravných opatreniach.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM