Správy

Hrozba v priestoroch internátu sa nepotvrdila: Študentov EVAKUOVALI, bombu nenašli

Bomba v školskom internáte v Rači sa nenašla. Kraj šírenie poplašnej správy odsudzuje.

Ilustračný obrázok k článku Hrozba v priestoroch internátu sa nepotvrdila: Študentov EVAKUOVALI, bombu nenašli
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Bombová hrozba v priestoroch strednej odbornej školy a internátu na ulici Na Pántoch v bratislavskej Rači, ktoré museli v pondelok (18. 12.) evakuovať, sa nepotvrdila. Pre TASR to potvrdila polícia i Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý je zriaďovateľom ško­ly.

Nič nenašli

„Prehliadka priestorov sa skončila s negatívnym výsledkom,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková s tým, že predmetnou udalosťou sa naďalej intenzívne zaoberajú.

Polícia však vykonala potrebné opatrenia i úkony.

Bratislavský kraj zabezpečil pre obyvateľov internátu počas večernej evakuácie a bezpečnostnej prehliadky internátu náhradné priestory na Rybničnej ulici. „Bratislavský samosprávny kraj ostro odsudzuje šírenie poplašnej správy,“ zdôraznila hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Neskrývajú pobúrenie

Vyhrážky školám a internátom opätovne odsúdila aj Študentská rada stredných škôl (ŠRSŠ). Upozorňuje, že k takýmto priestupkom dochádza v posledných týždňoch pravidelne. „Sme pobúrení zo skutočnosti, že aj pred vianočnými sviatkami, keď stredoškoláci prežívajú zásadný stres v škole, ale aj doma, musia čeliť vyhrážkam tohto typu,“ konštatuje rada vo svojom vyhlásení.

Rada verí, že kompetentné orgány situáciu v najbližšom čase vyriešia. SRSŠ zároveň požiadala o stretnutie s vedením Ministerstva vnútra SR. Zriaďovateľov škôl vyzýva, aby k situácii pristúpili rozvážne a zodpovedne, študentov, aby sa riadili pokynmi zriaďovateľov škôl a bezpečnostných zložiek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Celní úřad pro Olomoucký kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM