Aktualizované Marcel Mojžiš Krimi

Hrozné nešťastie počas sánkovania: Dve dievčatá narazili do stromov a skál, jedno podľahlo zraneniam

Veľmi smutné nešťastie. V známom lyžiarskom stredisku na Spiši došlo k tragédii. Polícia informovala, že dve dievčatá na snehových klzákoch narazili do stromov a skál nachádzajúcich sa vedľa zjazdovky. Mladšie dievčatko († 12) zraneniam podľahlo.

Ilustračný obrázok k článku Hrozné nešťastie počas sánkovania: Dve dievčatá narazili do stromov a skál, jedno podľahlo zraneniam
Zdroj: TASR

Počas sánkovania vo štvrtok vo večerných hodinách došlo v lyžiarskom stredisku Krompachy-Plejsy k smutnému nešťastiu.

„Na neosvetlenom lyžiarskom svahu sa sánkovali maloleté deti z Košíc, účastníci lyžiarskeho výcvikového kurzu. Dve z nich, dievčatá vo veku 12 a 13 rokov, prešli na strmú časť zjazdovky, kde sa spustili na snehových klzákoch. V dôsledku rýchlej jazdy nedokázali klzák ovládať ani zastaviť a následne narazili do stromov a skál nachádzajúcich sa vedľa zjazdovky. Pri náraze obe deti utrpeli vážne zranenia,“ povedal policajný hovorca Alexander Szabó.

Privolaný vrtuľník z Košíc vo štvrtok vo večerných hodinách pristál v lyžiarskom stredisku na ploche, kde vysadil lekára. Pri príchode lekára k zraneným dievčatám bola už na mieste polícia aj posádka RZP, ktorá musela u jedného z dievčat začať s resuscitáciou. Lekár leteckých záchranárov napojil 12-ročné dievča na umelú pľúcnu ventiláciu a v resuscitačnej starostlivosti pokračoval. Pozemní aj leteckí záchranári oživovali dievča vyše hodiny.

„Následne ho preložili na palubu vrtuľníka a za neustálej resuscitácie previezli do nemocnice v Košiciach, kde ho v kritickom stave odovzdali lekárom oddelenia traumatológie. Druhé dievča utrpelo poranenie hornej aj dolnej končatiny, po úraze bolo pri vedomí. Do nemocnice ho previezli pozemní záchranári,“ uviedla Zuzana Turočeková z AIR -TRANSPORT EUROPE.

Žiaľ, mladšie dievčatko († 12), ktoré bolo v kritickom stave, zraneniam podľahlo. „Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Okolnosti ako aj miera zodpovednosti osôb dohliadajúcich na bezpečnosť maloletých detí sú predmetom vyšetrovania,“ povedal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM