Erik Bojničan Kultúra

Hudobný darček pre maturantov od obľúbeného učiteľa: Pri prvých slovách išli všetci do kolien! VIDEO

Stanislav Kamenčík, ktorý dokáže svojou hudbou vyčariť úsmev na tvári daroval naozaj netradičný a krásny darček maturantom. Toto VIDEO musíte vidieť!

Ilustračný obrázok k článku Hudobný darček pre maturantov od obľúbeného učiteľa: Pri prvých slovách išli všetci do kolien! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Stanislav Kamenčík (32) s ktorým sme pred časom spravili rozhovor sa okrem učiteľstva rád venuje aj hudbe. Jeho talent nezostal nepovšimnutý a svojimi piesňami rozveselil okrem iných aj maturantov na stužkovej slávnosti. „Asi rok pred stužkovou triedy IV.A ma oslovila kolegyňa (ich triedna učiteľka Mirka Šmičková), či by som pre jej triedu nespravil nejakú pesničku, ktorá by bola pre žiakov pekným darčekom,“ prezradil Kamenčík, ktorý dodáva, že prišla s návrhom, pretextovať text piesne Čím to je od No Name a zapasovať doň všetky typické vlastnosti každého zo žiakov.

„Nápady, ktoré sa vynárali v priebehu celého roka, som postupne zapisoval. Pomohli aj slohové práce týchto žiakov, ktorí mali napísať charakteristiku o svojom spolusediacom (popísali o sebe ozaj dosť osobné a výstižné veci). Na spoluprácu som si prizval aj svojho spoluhráča zo skupiny – Janka Střelca, ktorý mi nahral klavírny podklad a ďalšie aranžmány. Potom nasledovala príprava a samotné vystúpenie na stužkovej slávnosti. Ako to dopadlo posúďte sami,“ dodáva Kamenčík

Toto však podľa jeho slov nebola prvá pieseň, ktorú pre žiakov napísal. V roku 2012 sa konala stužková jeho prvej triedy, ktorej bol bol triedny učiteľ a aj pre nich som si pripravil prekvapenie vo forme piesne.

„S touto triedou som zažil množstvo pekných vecí, ale aj sklamaní a táto pieseň mala byť tak trochu aj o odpustení za všetky trápenia a vylomeniny, ktorých sa moji žiaci dopustili; ich dojatie a v závere aj moje hovorí za všetko,“ hovorí o motívoch napísať pieseň Kamenčík.

„Inšpiráciu som bral už z existujúcej pesničky, ktorú sme ešte ako študenti venovali našej triednej Mirke Valkovej (pôvodný text napísal M. Levčík, ja som ho zhudobnil),“ prezrádza o druhej piesni Kamenčík.

VIDEO: Pozrite si krásny a netradičný darček maturantom.
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM