han Magazín

Hudobný svet SMÚTI: Spevák maďarskej skupiny Omega prehral boj s koronavírusom

Vo veku 78 rokov zomrel v pondelok v Budapešti po krátkej chorobe spoluzakladateľ jednej z najúspešnejších maďarských rockových skupín Omega, spevák a gitarista János Kóbor.

Ilustračný obrázok k článku Hudobný svet SMÚTI: Spevák maďarskej skupiny Omega prehral boj s koronavírusom
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Kapela to oznámila na svojom facebookovom účte.

Hudobníka hospitalizovali 9. novembra s infekciou nového druhu koronavírusu, po štyroch dňoch ho previezli na Városmajorskú kliniku srdcových a cievnych chorôb, kde v pondelok vo veku 78 rokov ochoreniu COVID-19 podľahol.

Nebol očkovaný

V rozhovore pre spravodajský server Ripost.hu Kóbor 18. novembra uviedol, že sa neobáva tejto choroby, nikdy nebol chorý a stále sa cíti zdravý a silný. Zdôraznil, že vždy dodržiaval epidemické opatrenia, aj keď mu prekážalo obmedzené dýchanie s rúškom. Proti covidu sa síce zaočkovať nedal, ale odporcom očkovania nikdy nebol.

V rozhovore podčiarkol, že nech sa každý, kto vakcínu považuje za dôležitú, zaočkovať dá.

Niečo o skupine

Skupina Omega bola založená v septembri 1962 a mala výrazný úspech aj mimo Maďarska. V 60. a 70. rokoch bola populárna v bývalom Československu, ako aj v Poľsku či vo vtedajšej Juhoslávii, a koncertovala i v Anglicku a Nemecku.

Najznámejším hitom Omegy je skladba Gyönghajú lány (Perlovlasé dievča), ktorú naspievala v roku 1995 aj skupina Scorpions s názvom White Dove.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: YouTube.com

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM