Kultúra

Humenčanka Lea má novú pesničku s Ukrajincom: A do sveta ju šíria Briti

Speváčku, rodenú Humenčanku Leu Danis s jej novinkou si pod svoje krídla zobral známy londýnsky digitálny distribútor, spojený aj s menami ako Moby či Radiohead.

Ilustračný obrázok k článku Humenčanka Lea má novú pesničku s Ukrajincom: A do sveta ju šíria Briti
Zdroj: Dnes24.sk

Speváčka a textárka Lea Danis po krátkom čase od vydania skladby Nádej uviedla ďalšiu novinku. Svoje sily tentoraz spojila s mladým talentovaným Ukrajincom, hudobným producentom Vladom Gluschenkom z Kyjeva a na svete je dream-popová skladba Never Let You Down.

“Aktuálne som v období, že chcem vyskúšať čo najviac spoluprác, ktoré sa podaria, objavujem svoj zvuk a nasávam energiu a inšpirácie. Táto spolupráca s Vladom vznikla veľmi spontánne, našli sme sa na sociálnej sieti a samotná skladba vznikla veľmi rýchlo, možno behom týždňa. Vlad mi poslal hudbu, ktorá ma hneď chytila a vedela som, že na tomto chcem spolupracovať,” prezradila Lea, ktorá nahráva striedavo na Slovensku a Ukrajine.

Elektronická skladba sa objaví aj na vôbec prvej kompilácii, ktorú Lea chystá. “Čakám na pár ďalších skladieb, ktoré máme rozrobené a určite by som ich chcela spoločne vydať ako kompiláciu/EP. Má symbolizovať moje ‘hľadanie’ práve prostredníctvom rôznych hudobných spoluprác. Myslím, že by celé moje pôsobenie by asi vystihoval názov ‘In-between Worlds’, keďže to nebude mať jednotnú patinu a uhladenú schému klasického vopred pripraveného albumu. A práve to sa mi na tom páči najviac,” dodala Lea.

V lete si Leu do svojho portfólia zaradila aj britská distribučná spoločnosť, ktorá aktuálne zastrešuje 8 000 vybraných umelcov, medzi najznámejších patria Radiohead či Moby.

Pesničku Never Let You Down si môžete vypočuť priamo tu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM