Správy Regióny

I. Nesrovnal: Kandidujem ako nezávislý, nie som kandidát Smeru-SD

Fico na tlačovej konferencii pochválil spoluprácu magistrátu a primátora s vládou. Vznikli tak pochybnosti, či Nerovnal naozaj kandiduje ako nezávislý.

Ilustračný obrázok k článku I. Nesrovnal: Kandidujem ako nezávislý, nie som kandidát Smeru-SD
Zdroj: TASR

Nie som kandidát Smeru-SD, kandidujem ako nezávislý, rovnako ako pred štyrmi rokmi. Vyhlásil to primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý chce svoj post obhájiť v novembrových komunálnych voľbách.

Nezávislý kandidát?

Reagoval tak na štvrtkové slová predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý uviedol, že spolupráca medzi vládou, bratislavským magistrátom a primátorom Nesrovnalom funguje, preto nemá význam, aby v hlavnom meste došlo k prepriahani­u koní.

„Nech poviem alebo vyhlásim čokoľvek, akokoľvek hlasno, budú ma niektoré médiá označovať ako kandidáta Smeru, hoci to nie je pravda,“ povedal Nesrovnal s tým, že zostáva naďalej nezávislým kandidátom a bude sa vo voľbách uchádzať o hlasy všetkých Bratislavčanov.

Primátor však tiež ocenil doterajšiu spoluprácu s vládou. „Je pravda, že vláda si svoje hlavné mesto všimla prvýkrát za 20 rokov. A rovnako sľubujem a garantujem, že budem spolupracovať s akoukoľvek vládou na tom, aby Bratislavu vnímala ako hlavné mesto a venovala jej náležitú pozornosť, pretože to považujem za povinnosť a zodpovednosť primátora,“ podotkol Nesrovnal.

Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii po rokovaní predsedníctva Smeru-SD pochválil spoluprácu magistrátu a primátora s vládou. „Oceňujem spoluprácu magistrátu a primátora s vládou. So súčasným primátorom sa nám veľa podarilo,“ povedal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM