Krimi

Iba 14-ročný chlapec si podľa polície zháňal ZBRAŇ! Vyhrážal sa, že ZABIJE spolužiačku

Polícia informovala, že 14-ročný chlapec sa vyhrážal svojej spolužiačke. Zháňať si mal dokonca aj zbraň.

Ilustračný obrázok k článku Iba 14-ročný chlapec si podľa polície zháňal ZBRAŇ! Vyhrážal sa, že ZABIJE spolužiačku
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia obvinila 14-ročného chlapca z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený sa cez mobilnú aplikáciu Snapchat vyhrážal, že zabije maloletú osobu. Trenčianska krajská polícia o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti.

Vyhrážal sa cez telefón

„Obvinený písal cez Snapchat nestotožnenej osobe, ktorá ho upozorňovala na jeho správanie voči maloletej poškodenej. Chlapec jej odpísal, aby si naštudovala, čo je to revolver, a ako bolí lúčikom a revolverom do čela,“ opísala polícia.

Počas telefonátu obvinený povedal maloletej svedkyni, že má pripravené niečo na viacerých ľudí, a to hlavne na jednu maloletú osobu, pretože sa jej chce pomstiť za prezradenie o revolveri, a ak sa mu to podarí, na sto percent bude mať následky.

Hovoril o zabití

„Uviedol, že ak to vyjde, tak bude v novinách. Následne mal písať maloletej svedkyni, že maloletú poškodenú zabije. Že ju nenávidí za to, že ho prezradila. Po tomto zisťoval u mladistvého svedka, či mu môže zohnať strelnú zbraň – gunnu a neskôr kaser, aby ho použil na maloletú poškodenú,“ priblížili policajti.

Konanie obvineného vzbudilo u maloletej poškodenej dôvodnú obavu o jej život a zdravie a rovnako obavu navštevovať základnú školu. „Policajná hliadka chlapca v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila ho v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru z Novák spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, o ktorom bude rozhodovať súd,“ doplnila polícia.

V prípade dokázania viny hrozí chlapcovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Nakoľko ide 14-ročného obvineného, trestná sadzba sa znižuje na polovicu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

VYHRÁŽAL SA SVOJEJ SPOLUŽIAČKE ▶Poverený príslušník z OO PZ Nováky vzniesol obvinenie 14-ročnému chlapcovi pre prečin...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Monday, January 29, 2024
Zdroj: Twitter
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM