Rôzne

Ide to aj z gauča! Slováci vo výzve preukazujú štedrosť naďalej

Aj napriek neistej budúcnosti ľudia nie sú ľahostajní a darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk zaznamenáva jedno z najsilnejších období.

Ilustračný obrázok k článku Ide to aj z gauča! Slováci vo výzve preukazujú štedrosť naďalej
Zdroj: pixabay.com

Tak ako neklesá dopyt po pomoci, našťastie, nepadá ani ochota pomáhať. Okrem jednotlivcov v núdzi sú tu aj organizácie, ktoré sa zapojili do projektu Gaučová výzva. Prostredníctvom výzvy žiadajú všetkých dobrých ľudí, aby nečakali a pomohli priamo zo svojich obývačiek.

Gaučová výzva vznikla na pomoc organizáciám zasiahnutých situáciou COVID-19. Mnohé museli zrušiť svoje plánované benefičné akcie, či zbierky a zároveň im boli navýšené ďalšie náklady. Aktuálne je na webe gaucovavyzva.sk uverejnených 31 organizácii, ktoré bojujú s prežitím.

Medzi nimi sú také, ktoré sa venujú ľuďom bez domova, rómskej menšine, psychologickému poradenstvu, hendikepovaným ľuďom ale aj tie, ktoré sa rozhodli prispieť napr. výrobou ochranných štítov alebo zabezpečením potravín pre seniorov.

Neziskovej organizácii Voices, sa už podarilo výzvu naplniť, vyzbierali 1500 eur na rozvoj komunitného života v rámci mesta Trenčín.

Podporiť projekt Gaučová výzva sa rozhodla aj spoločnosť Blachotrapez, zorganizovaním Live benefičného koncertu Mariána Čekovského a jeho kapely. Počas tohto večera pribudli zapojeným organizáciám dary vo výške viac ako 2500 eur.

„Podporiť gaučovú výzvu môžete aj tak, že sa odfotíte s počítačom či tabletom doma na gauči a fotografiu uverejníte na sociálnych sieťach s hashtagom #gaucovavyzva. Aj po uvoľnení opatrení je možnosť pomáhať online, z bezpečia domova, tým najlepším riešením. Žiaľ, stále viac ľudí i organizácií je na túto podporu odkázaných,“ vyzýva manažérka projektu Romana Strapáková.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk je otvoreným nástrojom pomoci, pre každého, kto pomoc potrebuje. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM