Správy Zo zahraničia

Idete do Egypta? Krajina pyramíd POZASTAVUJE turistickú atrakciu!

Egyptské úrady pozastavili prelety teplovzdušnými balónmi nad mestom Luxor po tom, čo v pondelok počas letu utrpeli ľahšie zranenia dvaja turisti.

Ilustračný obrázok k článku Idete do Egypta? Krajina pyramíd POZASTAVUJE turistickú atrakciu!
Zdroj: TASR/AP

Podľa vyhlásenia egyptského ministerstva civilného letectva sa teplovzdušný balón s 28 ľuďmi na palube odklonil od plánovanej trasy, avšak napokon sa mu podarilo pristáť. Dvaja zranení turisti boli prevezení do nemocnice.

Ministerstvo vo vyhlásení neuvádza, akej národnosti boli turisti a ako presne k ich zraneniam došlo. Tvrdí však, že balón sa vo chvíli, keď sa odklonil od svojho smeru, nachádzal vo výške 60 metrov.

Podľa ministerstva budú lety balónmi nad Luxorom pozastavené, až kým sa neprešetrí, čo spôsobilo pondelkovú nehodu.

Lety teplovzdušnými balónmi nad Luxorom, ktorý sa nachádza približne 510 kilometrov južne od Káhiry, je v Egypte obzvlášť obľúbenou turistickou atrakciou, keďže ponúkajú výhľady na tamojšie staroveké chrámy.

Nehody počas letov balónom však nie sú podľa AP v tejto oblasti Egypta ničím neobvyklým. Počas nehody balóna, ktorý havaroval neďaleko Luxoru v roku 2013, prišlo o život 19 osôb. V roku 2009 utrpelo zranenia 16 osôb, keď balón narazil do veže mobilnej siete.

Foto: archív

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM