Alexandra Kolínská Od vás

Impozantné úkazy na oblohe nad Košicami: Ľudia dvíhali hlavy k oranžovému nebu aj k dúhe

V Košiciach sme zažili naozaj malebné úkazy prírody. Na začiatku celej nádhery pritom stálo nie veľmi vľúdne počasie, ktoré vo štvrtok počas dňa v metropole východu panovalo. Keď nám však konečne zamávalo, vtedy to prišlo!

Ilustračný obrázok k článku Impozantné úkazy na oblohe nad Košicami: Ľudia dvíhali hlavy k oranžovému nebu aj k dúhe
Zdroj: Dnes24.sk

V Košiciach vo štvrtok podvečer ľudia dvíhali hlavy k nebu. Po upršanom dni sa nám totiž príroda odmenila krásnymi úkazmi, ktoré zaujali množstvo obyvateľov. Potešili zrak starším, dospelým, ale aj deťom. Pred zotmením sme totiž mohli vidieť oranžovo osvetlené Košice, ale aj dúhu.

Náš príspevok s fotografiou oranžovej oblohy vyvolal na facebooku doslova okamžite reťazovú reakciu. Podarilo sa nám zachytiť úžasne oranžové nebo, ktoré podvečer osvetľovalo takmer celé Košice. Do akcie sa potom dali aj pozorní čitatelia a začali zaplavovať náš facebook krásnymi fotkami z toho istého dňa. Čitatelia z Košíc a okolia tak prispeli s fotografiami zo svojich častí mesta.

Dôvodom tohto úkazu bol poobedňajší intenzívny lejak prerušovaný svietením slnka. Keď sa počasie napokon upokojilo, obloha ostala plná mrakov a slniečko sa snažilo cez ne preniknúť. Celé Košice tak boli osvietené na oranžovo a ľudia v okrajových častiach mesta mohli vidieť dokonca aj dúhu. Pozrite si v priložene fotogalérii, ako to v našom meste na nebi vyzeralo :)

Počasie nám prinieslo oranžovú oblohu
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM