Technológie

Instagram vyrazil do boja proti podvodom: Proti falošným profilom zakročí strojovým učením

Sociálna sieť Instagram naberá na stále väčšej popularite. Rôzne celebrity však často umelo zvyšujú svoju popularitu falošnými profilmi sledovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Instagram vyrazil do boja proti podvodom: Proti falošným profilom zakročí strojovým učením
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Sociálnu sieť Instragram využívala počas júna 2018 už jedna miliarda užívateľov a toto číslo stále rastie. Na zvýšenie svojej popularity a povedomí o značke sú v jej vodách aktívne aj celebrity nielen svetového formátu. Speváci, herci, športovci a YouTuberi, tí všetci publikujú fotografie a videá zo zákulisia.

„Nie každý však získal svojich sledovateľov legitímnou cestou. Instagram sa proti týmto praktikám rozhodol bojovať a problémových followerov zmaže. Použije pri tom novú metódu strojového učenia, ktorá identifikuje lajky, komentáre a sledovateľov z nelegitímnych zdrojov,“ informuje portál fony.sk.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Instagram tak sporné účty upozorní prostredníctvom správy o odstránení falošných „followerov“. Zároveň im bude výzvou odporučené lepšie zabezpečenie formou zmeny hesla. Využije k tomu formu strojového učenia. V nedávnej minulosti sú známe prípady, kedy celebrity prišli o veľké množstvo sledovateľov. Stalo sa tak z dôvodu falošných účtov.

Ako píše portál fony.sk: „Známe sú napríklad prípady Justina Biebera, ktorý prišiel o 3,5 milióna sledovateľov, Ariany Grande so stratou 1,5 milióna alebo Rihanny, ktorá stratila 1,1 milióna falošných fanúšikov.“

Foto: ilustračné

Zdroj: fony.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM