JAB Regióny Kultúra

Prešlo obnovou a opäť ho otvoria: Múzeum, aké nikde inde na Slovensku nenájdete

Múzeum, aké nikde inde v našej krajine nenájdete. V Levoči po viac ako roku otvoria zrekonštruované Múzeum špeciálneho školstva.

Ilustračný obrázok k článku Prešlo obnovou a opäť ho otvoria: Múzeum, aké nikde inde na Slovensku nenájdete
7
Galéria
Zdroj: Múzeum špec. školstva Levoča

Múzeum špeciálneho školstva prechádzalo takmer dva roky rekonštrukciou a viac ako rok bolo uzavreté pre verejnosť. Po niekoľkých mesiacoch však opäť otvorí svoje brány.

Slávnostné otvorenie múzea sa bude konať 16. mája o 16:30 hod. Ako povedala pre náš portál vedúca Múzea špeciálneho školstva v Levoči Štefánia Petreková, ide o múzeum, ktoré nenájdete nikde inde na Slovensku, ba ani v strednej Európe.

„Zmodernizovaná stála expozícia Múzea špeciálneho školstva v Levoči ponúka interaktívnosť, zábavu, nevšedný zážitok, ale aj odborné informácie. Múzeum, vďaka komplexnej rekonštrukcii a modernizácii, získalo vizuál múzea 21. storočia,“ povedala Petreková.

Zdroj: Múzeum špec. školstva Levoča

„Celá expozícia je rozdelená do štyroch samostatných celkov. Je to história, knižnica so študovňou, učebné pomôcky a ľudské zmysly. V každej časti sa nachádzajú okrem vzácnych historických exponátov aj repliky, ktoré si môže návštevník aj chytiť,“ priblížila vedúca múzea s tým, že návštevníci môžu vidieť aj 3D oko či ucho.

Múzeum je podľa jej slov určené nielen zdravotne znevýhodneným návštevníkom, ale aj širokej verejnosti. Nepočujúcich návštevníkov bude sprevádzať v posunkovej reči elektronický sprievodca, pre nevidiacich návštevníkov sú zase pripravené jednotlivé popisy v Braillovom písme.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Múzeum špeciálneho školstva v Levoči
7
Galéria
Zdroj: Múzeum špec. školstva Levoča
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM