Aktualizované Zo Slovenska

Internetová banka ZUNO na Slovensku končí. Majú sa jej klienti strachovať?

Raiffeisen Bank International Group prehodnocuje svoje aktivity, súčasťou ktorých je postupné pozastavenie činnosti ZUNO banky.

Majiteľ ZUNO BANK AG, spoločnosť Raiffeisen Bank International Group sa rozhodol ukončiť činnosť ZUNO banky v Českej aj Slovenskej republike. Internetová banka tak od 21. októbra zastaví prijímanie nových klientov a zároveň k rovnakému dátumu zníži úrokové sadzby na sporiacich produktoch na nulovú úroveň. Informoval o tom PR manažér banky Ivo Trávniček.

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZUNO Bank AG Oyvind Oanes klientov ubezpečuje, že sa nemajú čoho báť.

„Chcel by som zdôrazniť, že všetky klientske prostriedky v banke sú chránené v zmysle zákona o ochrane vkladov. Klientom, ktorí aktuálne využívajú naše bankové služby, budeme poskytovať servis aj naďalej. O ďalších krokoch ich budeme informovať s dostatočným predstihom,“ povedal.

PREČÍTAJTE SI: MOJA PEŇAŽENKA: Na trhu je typ pôžičiek, ktorý národná banka nemá pod kontrolou

Klienti pocítia zmeny minimálne

Predpokladá sa, že ZUNO banka svoju licenciu vráti na konci prvého polroka 2017. Na Slovenskom trhu bola od roku 2010. „V tejto chvíli nie je potrebné zo strany klientov podniknúť žiadne aktívne kroky. Banka bude naďalej poskytovať servis k produktom v potrebnom rozsahu. Bankové aktivity sa budú na Slovensku postupne presúvať na Tatra banku. O konkrétnom postupe sa ešte rokuje v rámci skupiny RBI a tiež s regulačnými orgánmi,“ povedal pre náš portál Ivo Trávniček, PR manager ZUNO Slovak republic.

„Keďže sme súčasťou jednej bankovej skupiny, naše nazeranie na smerovanie bankovníctva si je veľmi blízke. Sme preto presvedčení, že klienti pocítia pripravovanú zmenu len minimálne a naše riešenia im pomôžu rásť a napredovať,“ povedal Michal Liday, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tatra banky.

PREČÍTAJTE SI: MOJA PEŇAŽENKA: Chystáte sa na vodičák? Pripravte sa, že siahnete hlbšie do vrecka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM