Technológie

IT hrozby v roku 2020: Analytici varujú pred sofistikovanejšími útokmi

Už počas najbližších mesiacov sa má zmeniť taktika kybernetických zločincov. Odborníci poukázali na najnovšie hrozby.

Ilustračný obrázok k článku IT hrozby v roku 2020: Analytici varujú pred sofistikovanejšími útokmi
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Výskumní analytici spoločnosti Kaspersky zverejnili svoje vízie na rok 2020 týkajúce sa pokročilých dlhodobo trvajúcich hrozieb (Advanced Persistent Threats/APT) v kybernetickom priestore a poukázali na to, ako sa zmení taktika cielených útokov v nasledujúcich mesiacoch.

Celkový trend podľa expertov naznačuje, že hrozby budú čoraz viac sofistikované, cielenejšie a budú sa diverzifikovať pod vplyvom vonkajších faktorov, ako sú rozvoj a šírenie strojového učenia, technológie na rozvoj deepfake videí alebo sa budú týkať napätia v obchodných vzťahoch medzi Áziou a Európou.

Nové výzvy

Predpovede boli vytvorené na základe zmien, ktoré zaznamenal Globálny výskumný a analytický tím spoločnosti v roku 2019 s cieľom poskytnúť komunite pôsobiacej v oblasti kybernetickej bezpečnosti niektoré dôležité usmernenia a poznatky.

Tie, spolu s celým radom predpovedí priemyselného a technologického ohrozenia, môžu pomôcť odvetviu pripraviť sa na výzvy, ktorým sa bude čeliť v nasledujúcich 12 mesiacoch.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Predvídanie zločineckej činnosti

„Budúcnosť ponúka veľa možností, preto je pravdepodobné, že sa budú diať aj veci, ktoré nie sú súčasťou našich predpovedí. Rozsah a zložitosť prostredí, v ktorých sa útoky odohrávajú ponúka veľa príležitostí. Navyše, žiadny tím pre výskum hrozieb nevidí celé operácie útočníkov pokročilých mobilných hrozieb (APT). Budeme sa naďalej snažiť predvídať činnosti skupín kyberzločincov pracujúcich s APT, porozumieť metódam, ktoré používajú, a zároveň budeme poskytovať informácie o ich útokoch a následných dopadoch,“ konštatuje Miroslav Kořen, generálny riaditeľ spoločnosti Kaspersky pre východnú Európu.

Predpovede boli vytvorené vďaka výskumno-analytickým službám spoločnosti Kaspersky pre hrozby z celého sveta.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM