Peter Handzuš Hokej

Ivan Bednár už myslí na ďalšiu sezónu. V hre je aj nový tréner, či trénerka

Popradské líšky sa už pomaly začínajú pripravovať na novú sezónu. Ako bude vyzerať ženská hokejová liga v sezóne 2018/2019 bude jasné až v lete.

Ilustračný obrázok k článku Ivan Bednár už myslí na ďalšiu sezónu. V hre je aj nový tréner, či trénerka
14
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Hokejistky ŽHK Poprad nesplnili v sezóne 2017/2018 svoj cieľ, postup do finále Extraligy žien. Po až priveľmi ľahkej základnej časti prišlo zakopnutie v playoff. Po prehre s Prešovom si Popradčanky zahrali už len o bronz so Spišskou Novou Vsou. Bronzové medaily mali ale pre Popradské líšky trpkú príchuť. “Keď vstúpilo do ligy bratislavské ŠKP, bola to pre nás nová výzva. Chceli sme ich potrápiť vo finále. Základnú časť hodnotím dobre. Mali sme dobre poskladaný tím. Playoff nám už ale nevyšlo a to, že sme nehrali finále, bolo pre nas sklamaním,” hodnotí s odstupom času tréner Popradských líšok Ivan Bednár.

Miesto na trénerskej lavičke

Po sezóne na pozícii trénera skončil Milan Skokan. V klube bude pôsobiť aj naďalej, ale už nie na lavičke. “Teraz hľadáme do tímu trénera alebo trénerku. Milan Skokan ostáva v klube pracovať ako činovník. Odpadne mi viacero administratívnych vecí a budem sa môcť venovať trénerskej činnosti. Uvažoval som už aj o tom, že by som prenechal trénovanie mladším trénerom a ja by som sa venoval už len funkcionárčeniu, no je ťažké nájsť niekoho, kto by chcel pracovať pri ženách, lebo muži viac inklinujú k mužskému hokeju, či pri mládežníckych kategóriach, či pri senioroch. A tréneriek veľa nie je. Oslovili sme pár ľudí a uvidíme, ako to dopadne. Chceme lavičku omladiť, priviesť tam niekoho s novými myšlienkami,” povedal Bednár.

Ešte stále nie je jasné, ako bude ženská hokejová liga vyzerať budúcu sezónu. Záleží na tom, koľko tímov sa do súťaže prihlási. Model sa každý rok mení. “Niekedy idú do plyoff všetci, niekedy prví štyria. Raz sa hrá tak, raz tak. Musíme čakať, ako sa to utrasie. Prvé veci sa začnú črtať koncom mája,” uviedol popradský tréner.

Šanca pre mladé hokejistky

Hokejistiek je všeobecne na Slovensku málo. Dievčatá, ktoré majú chuť hrať hokej, to môžu skúsiť aj v Poprade. Môžu prísť na niektorý z tréningov Popradských líšok a tam im tréneri poradia, ako postupovať ďalej. “Naše hokejové tréningy sú na úrovni seniorov a nemáme podmienky na to, aby sme sa venovali začínajúsim korčuliarkam. Máme dohodu s HK Poprad, kde môžu tieto dievčatá chodiť na tréningy s prípravkami a hokejovými triedami. Tam sa zdokonalia v korčuľovaní, aj v práci s hokejkou a pukom,” dodal Ivan Bednár.

Foto: Peter Handzuš

Ďakujeme!

Hokej sa nedá hrať bez dobrých hokejistiek, ale ani bez dobrého zázemia klubu. Uplynulý ročník zvládli líšky aj vďaka partnerom, ktorí vytvorili dôstojné podmienky na fungovanie klubu. “Na záver chcem poďakovať všetkým dievčatám za celú uplynulú sezónu, za ich prístup k tréningom a zápasom, za to, že HRAJÚ SRDCOM ZA POPRAD.  Moje poďakovanie patrí aj celému realizačnému tímu a samozrejme partnerom, bez ktorých by sa žiaden šport nemohol robiť. V našom prípade sú to: Mesto Poprad, spoločnosti Whirlpool , CORAgeo, Coroll, Kingmedia, hotel Gerlach,  Poprad 24, ELBE hockey, PVS, PVPS a za pomoc ďakujeme aj pánovi Ladislavovi Hrivkovi, Ľudo­vítovi Korvínovi a Antonovi Živčákovi. Chcem vysloviť presvedčenie, že aj v nasledujúcej sezóne sa budeme môcť spoľahnúť na ich pomoc a podporu,” poďakoval tréner Ivan Bednár a dodal: “Špeciálne sa chcem poďakovať môjmu dlhoročnému kolegovi pánovi Milanovi Skokanovi za to, čo ma naučil, za odvedenú  prácu v našom klube. Aj keď ukončil svoju bohatú trénerskú činnosť, som rád, že ostáva naďalej pracovať v našej organizácii na poste predsedu klubu.”

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM