Webnoviny - Svet

Jagnešákove dvojboby po prvej jazde na 22. mieste

WEBNOVINY.SK

Foto: SITAWHISTLER 21. februára (WEBNOVINY) – Slovenské dvojboby s pilotom Milanom Jagnešákom a brzdárom Petrom Nárovcom skončili v prvej jazde na zimných olympijských hrách v kanadskom Whistleri na 22. mieste so stratou 1,61 sekundy na nemeckú posádku Thomas Florschütz – Richard Adjei. Slováci skončili o dve priečky nižšie, ako bolo ich najlepšie umiestnenie (21.) na štyroch oficiálnych tréningoch. Na 20. miesto Talianska II (Fabrizio Tosini, Sergio Riva), ktoré zaručuje účasť v nedeľňajšej finálovej štvrtej jazde, stráca Jagnešák 34 stotín. Z 27 posádok skončili za Slovákmi Japonsko a Lichtenštajnsko, dve posádky neboli klasifikované.

Florschütz potvrdil v prvej jazde výbornú formu z tréningov, keď zo štyroch vyhral dva. Iba o dve stotinky za ním je však obhajca zlata z Turína Andre Lange s brzdárom Kevinom Kuskem, tretí je Kanaďan Lyndon Rush. Úradujúci majster sveta Švajčiar Ivo Rüegg, ktorý po havárii a následnom odstúpení Beata Heftiho v tréningu, ostal jedinou medailovou nádejou Švajčiarska, je štvrtý so stratou 19 stotín.

Úvodnú jazdu nezvládlo lichtenštajnské duo Michael Klingler – Thomas Dürr, ktorého boby sa prevrátili a do cieľa prišli otočené nožmi nahor. Našťastie, pilotovi a ani brzdárovi sa nič vážne nestalo, hoci na televíznych záberoch vyzerala havária dosť nepekne. Klingler potom od zlosti z pokazenej jazdy hodil prilbu o zem. Horšie dopadli Briti, ktorých po prvej jazde diskvalifikovali. Po havárii totiž brzdár Dan Money vypadol z bobov a do cieľa sa nedostal ani osamotený pilot John Jackson. V prvej jazde neklasifikovali ani austrálsku posádku číslo dva Jeremy Rolleston, Duncan Pugh, ktorá sa po nehode v úvodnej pasáži (pilot len s ťažkosťami naskočil do bobov) kĺzala po tobogane v obrátenej polohe, ale až do cieľa sa nedostala.
Najstarší člen slovenskej výpravy vo Vancouveri Milan Jagnešák, ktorý štartuje na tretej olympiáde, by si chcel v ľadovom koryte vo Whistleri vylepšiť svoje najlepšie doterajšie umiestnenie v dvojboboch na ZOH – 25. miesto z Turín 2006, keď mu brzdára robil Viktor Rajek. V premiére na hrách v roku 2002 v Salt Lake City skončil s Róbertom Kresťankom na 32. mieste.

Výsledky:
Poradie po I. jazde: 1. Nemecko II (Thomas Florschütz, Richard Adjei) 51,57 s, 2. Nemecko I (Andre Lange, Kevin Kuske) +0,02 s (51,59), 3. Kanada I (Lyndon Rush, Lascelles Brown) +0,10 (51,67), 4. Švajčiarsko I (Ivo Rüegg, Cedric Grand) +0,19 (51,76), 5. Rusko I (Alexander Zubkov, Alexej Vojevoda) +0,22 (51,79), 6. USA I (Steven Holocomb, Curtis Tomasevicz) +0,32 (51,89), 7. Kanada II (Pierre Lueders, Jesse Lumsden) +0,37 (51,94), 8. Rusko II (Dmitrij Abramovič, Sergej Prudnikov) +0,46 (52,03), 9. Rumunsko I (Nicolae Istrate, Florin Cezar Craciun) +0,62 (52,19), 10. Nemecko III (Karl Angerer, Gregor Bermbach) +0,66 (52,23),… 22. Slovensko I (Milan Jagnešák, Petr Nárovec) +1,61 (53,18).

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM