Webnoviny - Svet

Jágr spolu s mestom preberajú kontrolu nad klubom z Kladna

WEBNOVINY.SK

Hráč Česka Jaromír Jágr.Foto: SITA/Jozef JakubčoKLADNO 18. mája (WEBNOVINY) – Tradičný hokejový klub HC Kladno neponúkne na predaj licenciu na českú extraligu, spravovať ho bude mesto a hviezdny Jaromír Jágr mladší. Toto sú hlavné závery stredajšieho rokovania medzi hokejistom, jeho otcom a predstaviteľmi radnice.

Doteraz hokejovému klubu z Kladna šéfoval Jaromír Jágr starší a dnes už bývalý výkonný riaditeľ Milan Volf. Ani jeden z nich už v klube pokračovať nebude. Menšinovým vlastníkom sa stane mesto a hlavným šéfom by mal byť Jaromír Jágr mladší, ktorý do klubu už niekoľko rokov vkladá svoje vlastné peniaze.

„Dohodli sme sa, že hokej v Kladne ostane. To je najdôležitejší bod rokovania,“ povedal čerstvý držiteľ bronzu z hokejových MS na Slovensku Jaromír Jágr.

Mesto by malo odkúpiť tretinové vlastníctvo klubu, cena nepresiahne 20 miliónov korún. „Úlohou mesta nie je vlastniť hokejový klub a riadiť ho ako väčšinový vlastník. Na druhej strane chceme, aby tu hokej zostal, a zároveň chceme mať vplyv na to, aby sa licencie nepredávali niekomu inému,“ vyhlásil primátor Kladna Dan Jiránek.

Zatiaľ nie je jasné, či bude klub z Kladna fungovať ako akciová spoločnosť, alebo spoločnosť s ručením obmedzeným.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM