Lucia Lauková Správy

Jaguar Land Rover v Nitre bude vyrábať nový Defender: FOTO z testovacích jázd

V nitrianskom závode britskej automobilky sa rozrastie rodina Land Roverov. Nový Defender bude mať svetovú premiéru koncom tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Jaguar Land Rover v Nitre bude vyrábať nový Defender: FOTO z testovacích jázd
13
Galéria
Zdroj: Jaguar Land Rover

K prvému vyrábanému modelu v Nitre Land Rover Discovery pribudne ďalší. Britská automobilka odhalila plány pre nový Defender. Vyrábať sa bude v Nitre.

„Novým domovom globálnej výroby vozidiel Defender sa stane nedávno otvorený špičkový moderný výrobný závod spoločnosti Land Rover v Nitre,“ potvrdila Miroslava Remenárová z Jaguar Land Rover Slovakia.

Ako informuje automobilka, finálnu fázu terénneho testovania s Tusk Trust zavŕši v Keni. Novinky o testovaní oznámila spoločnosť pri príležitosti Svetového dňa Land Rover 30. apríla, na počesť svetovej premiéry pôvodného Land Roveru na autosalóne v Amsterdame v roku 1948.

Svetová premiéra

Nový Defender bol navrhnutý a vyvinutý v Gaydone vo Veľkej Británii, ktoré je sídlom dizajnérskych, inžinierskych a testovacích prevádzok Land Rover. Svetová premiéra nového automobilu Land Rover Defender je naplánovaná na koniec tohto roka.

„V čase, keď sa nový Defender v závere tohto roka predstaví verejnosti, bude mať za sebou viac ako 45 000 indivi­duálnych testov v tých najextrémnejsích podmienkach na Zemi. Inžinieri Land Roveru zobrali testovaciu flotilu do 50 stupňového tepla púšte, do 40 stupňových mrazov Arktídy, ako aj do výšky 3 000 metrov nad morom v Skalnatých horách Colorada, aby si boli istí, že nový Defender zvládne každodenný život, a to aj tých najdobrodružnejších zákazníkov,“ prezradila Miroslava Remenárová z Jaguar Land Rover Slovakia.

Testovanie v teréne

Ako uviedol Nick Rogers, Director Group Engineering, Jaguar Land Rover: „Okrem rozsiahlych simulácií a testovania sme najazdili s novým Defenderom 1,2 milióna kilometrov vo všetkých terénoch a v extrémnych klimatických podmienkach, aby sme zabezpečili, že to bude najsilnejší a najschopnejší Land Rover, aký bol kedy vyrobený. Úžasná príležitosť na otestovanie v teréne, podporou ochrany prírody v rezervácii Borana v Keni, spolu s Tusk Trust, umožnia našim inžinierom overiť, či tento cieľ, vstupujúc do záverečnej fázy nášho vývojového programu, spĺňame.“

Viac fotografií z testovania nového modelu Land Rover Defender nájdete v priloženej galérii!

Jaguar Land Rover v Nitre bude vyrábať nový Defender: FOTO z testovacích jázd
13
Galéria
Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM