Lucia Lauková Zo Slovenska

Jaguar v Nitre začne vyrábať elektromobily: Autá uvedie na trh do roku 2030

Nitriansky závod automobilky Jaguar Land Rover oslávil piate výročie. Pri tejto príležitosti oznámil budúce smerovanie výroby.

Ilustračný obrázok k článku Jaguar v Nitre začne vyrábať elektromobily: Autá uvedie na trh do roku 2030
13
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Spoločnosť JLR potvrdila, že jej závod v Nitre bude vyrábať elektromobily v rámci stratégie Reimagine, v rámci ktorej spoločnosť do roku 2030 uvedie na trh deväť nových elektrických vozidiel.

Výkonná riaditeľka pre priemyselné operácie Barbara Bergmeier, ktorá túto správu oznámila pri príležitosti 5. výročia slovenského závodu.

V závode od začiatku výroby v októbri 2018 doteraz vyrobili viac ako 365-tisíc vozidiel Defender a Discovery.

Prečítajte si tiež

Elektrické modely

„Som nadšená, že môžem oznámiť, že náš fantastický moderný závod v Nitre bude ešte v tomto desaťročí vyrábať elektrické vozidlá ako súčasť našej stratégie elektrifikácie,“ povedala výkonná riaditeľka JLR pre priemyselné operácie Barbara Bergmeier.

Do budúcnosti spoločnosť JLR investuje 15 miliárd libier v priebehu piatich rokov, aby transformovala svoje vozidlá na elektrické a do roku 2039 sa stala bezuhlíkovou spoločnosťou.

To podľa automobilky zahŕňa elektrifikáciu značiek Range Rover, Defender, Jaguar a Discovery a uvedenie deviatich čisto elektrických modelov do roku 2030. Ďalšie podrobnosti o elektrických modeloch, ktoré sa budú vyrábať v Nitre, budú potvrdené neskôr.

Otvorili nové centrum

Pri príležitosti piatich rokov od otvorenia závodu Jaguar Land Rover v Nitre bolo slávnostne otvorené aj nové Centrum zdravia a pohody, ktoré má slúžiť jeho 5-tisíc zamestnancom, ako aj ďalším viac ako 2-tisíc zamestnancom dodávateľov pracujúcim v závode.

„Toto unikátne centrum vzniklo na základe prianí a potrieb zamestnancov priamo v areáli závodu,“ uvádza automobilka.

Do Centra zdravia a pohody závod investoval takmer pol milióna eur. Jeho vybavenie zahŕňa modernú posilňovňu a telocvičňu s prístrojmi renomovaných značiek a multifunkčné ihrisko. V priestoroch je integrovaný aj inovatívny systém podpory rýchlej reflexnej tréningovej techniky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM