Webnoviny - Svet

Jana Velďáková zvíťazila v Prahe výkonom 642 cm

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA, AP PRAHA 17. februára (WEBNOVINY) – Slovenská diaľkarka Jana Velďáková zvíťazila v stredu na halovom atletickom mítingu „Zimná pražská žŕdka“ v Prahe výkonom 642 cm, ale k limitu na halové MS v katarskej Dauhe sa nepriblížila. Zverenkyňa trénera Radoslava Dubovského zdolala o 12 cm Češku Janu Korešovú a zinkasovala prémiu 1500 českých korún.

„Neskákalo sa mi zle, len som sa nevedela akosi dobre rozbehnúť. Rozcvička bola nezvyčajne dlhá a takisto aj súťaž. Na rovnakom rozbežisku totiž skákali aj žrdkárky a motali sme sa jedna cez druhú dokonca aj s výškarkami. Prešľapové pokusy neboli zlé, škoda, že to nevyšlo. Teraz idem zabojovať v nedeľu do Birminghamu,“ skonštatovala Jana Velďáková po svojom štvrtom tohtosezónnom štarte.

Limit SAZ na halové MS v Dauhe je 660 cm, halový osobný rekord diaľkarky VŠC Dukla Banská Bystrica z roku 2007 je 656 cm. V tomto roku skočila zatiaľ najviac v sobotu 13. februára v Lipsku – 651 cm. Uzávierka nominácie je 28. februára a na istotu štartu na HMS stačí dosiahnuť požadovaný výkon jedenkrát. Zo slovenských atlétov splnili limit zatiaľ iba trojskokani Dana Velďáková a Dmitrij Baľukevič.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM