Správy

Január v znamení desiatok kontrol: Posvietili si na kvalitu vína

Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR vykonali v januári tohto roku aj kontroly zamerané na kvalitu, označovanie a zdravotnú neškodnosť vína.

Ilustračný obrázok k článku Január v znamení desiatok kontrol: Posvietili si na kvalitu vína
8
Galéria
Zdroj: TASR

„Za obdobie januára 2019 ŠVPS SR bolo v zmysle zákona o vinohradníctve a vinárstve vykonaných 60 kontrol vo výrobných podnikoch, maloobchodných predajniach sudových vín, v maloobchodných prevádzkach, veľkoobchodných skladoch a v zariadeniach spoločného stravovania. Pri dovoze vína z tretích krajín bolo vykonaných 8 kontrol,“ spresnila v správe veterinárna a potravinová správa.

Vo vínach tzv. hodnotených na mieste počas vykonaných kontrol sa podľa ŠVPS v mesiaci január 2019 nezistili žiadne nedostatky v kvalite ani v označovaní.

„V mesiaci január sa uskutočnila cielená kontrola na kvalitu predávaných zahraničných vín v obchodných reťazcoch. Z celkového počtu odobratých 14 vzoriek vín pôvodom z Maďarska, Talianska, Španielska a Moldavska odobratých na analýzu zisťovania kvality a zdravotnej neškodnosti do laboratórií Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu neboli dané vzorky ešte ukončené. Záverečné výsledky z laboratória VPÚ SR budú vyhodnotené v mesiaci február,“ dodali veterinári.

Foto: ilustračné

Víno
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM