Webnoviny - Svet

Järbyna prepustili z nemocnice

WEBNOVINY.SK

Patrik Järbyn po páde v pretekoch super G Foto: AP Photo/Luca BrunoVANCOUVER 21. februára (WEBNOVINY) – Švédskeho lyžiara Patricka Järbyna prepustili z nemocnice, kde si ho nechali na pozorovanie po piatkovom vážnom páde v super G na zimných olympijských hrách vo Vancouveri. Takmer štyridsaťjeden­ročného zjazdára museli hospitalizovať po tom, čo pri páde utrpel stredne ťažký otras mozgu. „Je v poriadku. Z nemocnice ho pustili a je už späť v olympijskej dedine,“ povedal hovorca švédskeho tímu.

Järbyn v piatok tesne pred cieľom zachytil bránku, vyletel do vzduchu a tvrdo dopadol na chrbát na zľadovatenú zjazdovku Dava Murraya. Zdravotníci ho na nosidlách okamžite odniesli z trate a následne ho sanitkou previezli do nemocnice. Järbyn mal zakrvavenú tvár a chvíľu to vyzeralo tak, že upadol do bezvedomia.
Patrik Järbyn získal vo svojej dlhej kariére striebro v super G už na MS 1996 a o 11 rokov neskôr pridal bronz v zjazde. Vo veku 39 rokov a 9 mesiacov sa v decembri 2008 stal najstarším medailistom v pretekoch Svetového pohára v histórii, keď v talianskej Val Gardene skončil v super G tretí. Piatkový super G na ZOH 2010 dokončilo iba štyridsaťpäť zjazdárov, troch diskvalifikovali a až pätnásti preteky nedokončili.

SITA, Mediafax

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM