Stanislav Černák Rôzne

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie vo Zvolene vychutnať slnečné počasie

Vysedávať za počítačom či pred telkou by v takomto počasí bola veľká škoda. Zvolen totiž ponúka množstvo skvelých tipov, ako si vychutnať slnečné dni. Vybrali sme pre vás 5, ktoré podľa nás stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie vo Zvolene vychutnať slnečné počasie
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Jarné teplo a slniečko láka ľudí čoraz viac na vzduch. Zvolenčania pritom vôbec nemusia chodiť ďaleko, aby si počas pekných dní vonku príjemných spôsobom dobili baterky. Vybrať sa môžete obdivovať krásy okolitej prírody, ale napríklad aj na opekačku s priateľmi. Pokiaľ však radšej trávite teplé dni iba relaxom a chytaním bronzu, ponúkame vám 5 tipov, ako si najlepšie vychutnáte slnečné počasie priamo vo Zvolene.

Mestský park Lanice

Miesto, ktoré je ako stvorené pre relax, romantickú prechádzku v tieni stromov či učenia sa na skúšky alebo maturity… Mestský park je neďaleko centra mesta a ponúka možnosť zastavenia sa a načerpania nových síl. Hoc i na chvíľu. V týchto príjemných slnečných dňoch ponúka množstvo príležitostí, ako v ňom Zvolenčania môžu prežiť príjemné chvíle, či už sami alebo vo dvojici.

Letné terasy

Letné terasy na zvolenskom námestí, ale aj vo dvoroch už vyrástli a niektoré ešte pribudnú. Slnečné chvíle si s partiou priateľov môžete vychutnať práve na letných terasách pri dobrom pivku, vínku, kofole alebo kávičke. Nejeden Zvolenčan si teplé dni spojí práve s terasami.

Námestie SNP

Množstvo Zvolenčanov rado trávi voľný čas aj na krásnom zvolenskom námestí. Námestie SNP ľudia vyhľadávajú na oddych alebo chvíľkové pozastavenie sa. Kľud a relax si môžete vychutnať pri fontáne, detských preliezkach, len tak na lavičke alebo pri obyčajnej prechádzke. Veď s knihou, na lavičkách v týchto dňoch vidno stále viac ľudí.

Zvolenské zmrzlinárne

Keď sa ortuť teplomera štverá k letným hodnotám, vtedy dobre padne schladenie v podobe sladkej pochúťky. Tú si Zvolenčania môžu dopriať aj priamo v centre mesta, kde im ju núka hneď niekoľko obchodníkov. Obľúbenými sú zmrzlinárne Jadran alebo točená zmrzlina v jednom z podchodov. Po prechádzke počas slnečného dňa si tak môžete dopriať odmenu v podobe niekoľkých kopčekov.

Záhradky pri Hrone

Prechádzka na slniečku popri rieke Hron ponúka záhradkárska oblasť na Podborovej. Dostať sa tam dá krásne priamo z mesta a vy sa nachvíľu ocitnete v oáze pokoja. Po pravej strane záhradky a chatky, po ľavej Hron. Pre tých, ktorí majú radi dlhšie prechádzky, tak sa môžu prejsť až do neďalekého Sliača.

Čítajte tiež:

Slniečko začína lákať cyklistov: 6 parádnych tipov, kde prevetrať bicykle vo Zvolene a okolí

Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta… 3 podniky vo Zvolene, do ktorých sa oplatí zavítať

Jar pridala nášmu mestu na kráse: OBRÁZKY, ktoré chytia každého Zvolenčana za srdce

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM