Jakub Forgács Zo zahraničia

Je hodnotenie vín iba FRAŠKA? Someliér NACHYTAL porotu medzinárodnej súťaže

Myslíte si, že vinárske ocenenia sú vždy zárukou kvality? Nasledujúce riadky vás presvedčia o opaku.

Ilustračný obrázok k článku Je hodnotenie vín iba FRAŠKA? Someliér NACHYTAL porotu medzinárodnej súťaže
Zdroj: Pixabay.com

Belgická televízna relácia On n'est pas des pigeons si posvietila na medzinárodnú súťaž v hodnotení vín. „O experimente televíznej show, ktorý stanica realizovala spolu so someliérom Ericom Boschmanom, píše portál Le Matin.“ informovali tvnoviny.sk.

Najlacnejšie víno

„Spoločne vybrali to najhoršie víno zo supermarketu v hodnote 2,50 eura, aby dokázali, že aj také môže získať zlatú cenu v renomovanej medzinárodnej súťaži. Stačí len zaplatiť a obísť pár pravidiel,“ píše portál.

Aby všetko vyzeralo ešte dôveryhodnejšie, vínu vyrobili prémiovú etiketu. „Premenovali ho na Le Château Colombier a vymysleli legendu, ktorá hovorí o víne vyrobenom vo valónskej oblasti Côtes de Sambre a Meuse,“" uvádzajú tvnoviny.sk.

S „vylepšeným“ produktom sa prihlásili do súťaže Gilbert et Gaillard. „Poslali vzorky na ochutnávanie aj falošné výsledky laboratórnych testov o hladine alkoholu a cukru,“ spomína ďalej portál. Zapojil sa aj samotný Boschman, ktorý víno vychvaľoval pred médiami a na sociálnych sieťach.

Porota naletela

Všetka snaha nakoniec nevyšla nazmar a víno získalo zlatú medailu.

Porotcovia ho podľa tvnoviny.sk opísali ako „víno jasne granátovo červené, z ktorého je cítiť kôstkovina, ríbezle a decentný dub. Príjemné, nervózne a bohaté víno s čistou vôňou, ktoré sľubuje príjemnú komplexnosť“. Dodali, že víťazi si teraz môžu na fľaše dokúpiť a nalepiť 60-eurové zlaté nálepky.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM