Tomáš Batiz Hokej

Je rozhodnuté: Sezóna sa pre Liptovský Mikuláš skončila!

Hokejová sezóna v Liptovskom Mikuláši skončila v treťom semifinálovom zápase, v ktorom Liptáci prehrali s Novými Zámkami 4:5.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Sezóna sa pre Liptovský Mikuláš skončila!
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

„Sklamanie je z toho, že sme minimálne Nové Zámky nepotrápili na viac zápasov. Nedá sa jednoznačne povedať, že by to tak bolo, ale skúsenosťou nás určite prevŕšili. My sme mali túto sezónu mladých hráčov, ktorí boli doplnení skúsenejšími. Pozitívom je, že práve pre mladých hokejistov bola táto sezóna prospešná a môžu sa z nej odraziť,“ zhodnotil po zápase Ivan Droppa, predseda predstavenstva a asistent trénera Liptovského Mikuláša.

Skvelý úvod Liptákov

Do zápasu Liptáci nenastúpili vôbec zle. Už v 2. minúte mikulášsky štadión burácal po góle Lištiaka, ktorý poslal Liptákov do vedenia. Fanúšikovia Nových Zámkov na gól taktiež dlho nečakali, v 6. minúte vyrovnával Korýtko na 1:1. Tlak domácich v úvodnej časti hry priniesol v priebehu pár minút ďalší gól. Uram dostal puk do útočného pásma, kde presnou prihrávkou našiel Lichanca, ktorý sa pred bránou nemýlil. Záver napätej prvej tretiny zvládli lepšie hostia. V 17. minúte najskôr vyrovnal na 2:2 Tábi, na ktorého nadviazal o pár minút gólom v početnej výhode Hudec, ktorý poslal Nové Zámky prvýkrát do vedenia. „Urobili sme v prvej tretine dve chyby, z ktorých Nové Zámky vyťažili maximum,“ okomentoval úvodné dejstvo po zápase Droppa.

Dráma pokračovala aj v druhej tretine

Aj do druhej časti hry vstúpili lepšie domáci hráči, ktorí už v 25. minúte vyrovnali na 3:3 zásluhou Urama. Gólová prestrelka však na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši pokračovala. Skúsený Chovan to v 32. minúte zobral na seba a presnou strelou od modrej poslal zeleno-čiernych opäť do vedenia. Na gól súpera domáci hokejisti opäť našli recept, po tom čo v oslabení vyrovnal na 4:4 mladý Lištiak.

Rozhodlo sa až v závere

Liptáci mohli v úvode tretej tretine skompletizovať predošlé dobré nástupy na ľad, avšak Sukeľ osamotený pred bránou nenašiel po blafáku recept na Chovana. Šance Liptákov rozhodnúť zápas sa zvýšili v polovici tretej tretiny, kde si v rozmedzí pár minút zahrali až dve presilovky, no ani v jednej neuspeli. V závere zápasu sa Nové Zámky dostali do početnej výhody, po tom čo Krčula dostal štvorminútový trest. Už keď to vyzeralo, že Liptáci sa v oslabení ubránia, prišlo zakončenie Hudeca, ktorý rozhodol pár sekúnd pred koncom tretej tretiny o postupe Nových Zámkov do finále play-off. „Mali sme slabé premieňanie presiloviek. V tretej tretine sme sa nedostali ani k tomu, aby sme zakončil, čo sa nám aj v závere vypomstilo,“ zhodnotil Droppa, ktorý hráčom poďakoval aj za sezónu. „Sezóna pre nás v podstate skončila. Chlapci sa snažili, pristúpili k zápasu dobre a touto formou im ďakujem za sezónu. Skončili sme na 3. mieste, takže je to aspoň malý posun oproti minulému roku. Vieme, kde sa máme zlepšovať, takže to hádam pretavíme do novej sezóny,“ dodal Droppa.

Liptovský Miuláš – Nové Zámky 4:5 (2:3, 2:1, 0:1)

Góly a asistencie: 2. Lištiak (Burzala), 13. Lichanec (Uram, Nádašdi), 25. Uram (Sukeľ, Lichanec), 33. Lištiak (Lichanec) – 6. Korýtko (Tábi), 17. Tábi (Sucharda), 20. Hudec (Ďurčo, Chovan), 32. Chovan M. (Ďurčo, Novák), 60. Hudec (Chovan)

Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský, Šiška, Jabrocký, Kuric, Cibuľa – Nadašdi, Krčula, Uram, Lichanec, Sukeľ – Kadlubiak, Burzala, Lištiak, Piatka, Laco – Gula, Oravec, Brezniak, Oško, Bartík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM