Šport

Je to definitívne, Prešov súpera zdolal 3:0 na zápasy: Volejbalisti tým postúpili do finále extraligy!

Útok na obhajobu vlaňajšieho titulu je stále reálny. Prešovskí volejbalisti totiž postúpili do finále extraligy, keď si s Komárnom poradili hladko 3:0 na zápasy. Vo finále ich bude čakať Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Je to definitívne, Prešov súpera zdolal 3:0 na zápasy: Volejbalisti tým postúpili do finále extraligy!
Zdroj: TASR

Prešovskí volejbalisti budú obhajovať titul. Postúpili totiž do finále extraligy po výhre nad Komárnom 3:0 na zápasy. Súperom im bude mužstvo Nitra, prvé finále hrané na štyri víťazné zápasy sa začína 23. apríla v Prešove.

Už Slovenský pohár napovedal, že Prešovčania to na Komárno vedia. Titul po 11 rokoch získali po obrate duelu z 0:2 na sety. Teraz majú šancu po zdolaní prekážky v podobe tohto súpera aj na obhajobu titulu, pretože po výhre 3:0 na zápasy si zahrajú finále aj tento rok. Vlani extraligu VK Mirad PU vyhral. Slovo si po zápase podľa vkmiradpupresov.sk už zobrali aj obaja hlavní tréneri.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “Aj napriek tomu, že výsledok vyzerá zdanlivo hladko, bol to náročný zápas. Spočiatku sme sa trápili na prihrávke. V koncovke v rozhodujúcich momentoch sme uspeli dvoma úspešnými blokmi. Druhý set sme začali lepšie, ale súper si v druhej pasáži vybudoval vedenie až 16:11 a 21:17, ktoré sme pri Sopkovom podaní a dobrými blokmi dokázali v koncovke zvrátiť. Tretí set sa niesol v našej réžii, kde sme udržiavali 4–5 bodové vedenie, súper sa nevzdával a dokázal znížiť stav až na 21:20, ale koncovka opäť patrila nám. Sme radi, že sme postúpili do finále v najkratšom možnom čase.”

Daniel Oravec, tréner Komárna: “Môžem byť spokojný iba s hrou v prvých dvoch setoch do 20, potom sa ukázali rozdiely v stabilite podania a príjmu. Gratulujem súperovi k postupu do finále.”

VK Mirad PU Prešov – Spartak UJS VKP Komárno 3:0 (21, 23, 21)

  • 79 minút
  • rozhodovali: Höger, Servický
  • konečný stav série: 3:0, do finále postúpil Prešov

Prešov: Halaj 1, M. Sopko st. 12, Macko 12, Rajduga 13, Drobňák 10, Červeň 4, libero T. Lampart. Tréner: Ľ. Šalata.

Komárno: Pělucha 7, Hollý 2, Hrušík 8, Tarabus 6, Rehák 13, Kišš 5, libero T. Patúc (Horník 3, Demčák 0). Tréner: D. Oravec.

Môže vás zaujímať:

Výsledky prešovskej Hokejbalovej ligy? Padli ďalšie debakle, jedno z mužstiev ťahá sériu 8 prehier!

Tatran si doma zmeral sily s béčkom Slovana: Šarišania výhrou predbehli Košice a dostali sa na čelo!

Palec hore pre prešovských futsalistov: Druhý zápas play off vyhrali rovnakým výsledkom ako prvý a sú v semifinále

foto: ilustračné

Zdroj: Vkmiradpupresov
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM