Barbara Dallosová Magazín

Je toto vôbec možné?! Mladík žongluje s rubikovými kockami a ZÁROVEŇ ich skladá! VIDEO

Svojim výkonom sa Číňan zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Poskladať tri kocky lietajúce vo vzduchu zvládol za niečo vyše troch minút.

Ilustračný obrázok k článku Je toto vôbec možné?! Mladík žongluje s rubikovými kockami a ZÁROVEŇ ich skladá! VIDEO
Zdroj: Guinnes World Records

Poskladať rubikovu kocku môže byť samo o sebe tvrdý oriešok. V riešení svetoznámeho hlavolamu už padlo niekoľko rekordov. Šlo pritom o rýchlosť, za akú dokáže rekordér kocku poskladať. Viete si ale predstaviť, že skladáte tri kocky súčasne a popri tom s nimi žonglujete?

Majster multitaskingu

Áno, toto niekto skutočne dokáže a dokonca za veľmi krátky čas. Číňan Li Zhihao sa tým zapísal do Guinnessovej knihy rekordov a úlohu zvládol za tri minúty a 29 sekúnd.

Rerkod potvrdila Guinessova kniha rekordov na svojom oficiálnom webe.

Video zachytávajúce rekord vyzerá na prvý pohľad pomerne nenápadne. Mladík len sústredene žongluje s tromi kockami. Pri spomalení však vidieť, že občas keď jednu z rotujúcich kociek chytí, bleskovo a obratne na nej jednou rukou posunie dieliky. Za vyše tri minúty už majú kocky každú stranu rovnakej farby.

Na prvý pokus

Prvý rekord so žonglovaním a skladaním zároveň vytvoril pred piatimi rokmi v Číne Que Jianyu s časom päť minút a šesť sekúnd. Pokus bol súčasťou činskej televíznej šou a video zo záznamu sa stalo na sociálnych sieťach virálnym. Videlo ho viac než 300 miliónov ľudí.

Queho rekord dvakrát pokoril Kolumbíjčan Angel Alvarado, nikdy sa však nedostal pod štyri minúty. To sa podarilo až Zhihaovi.

Rekordy v úlohách, kde sa popri žonglovaní riešia hlavolamy, sú v posledných rokoch veľmi populárne. Čoraz viac ľudí sa snaží pokoriť ich, prekonať najnovšieho rekordéra ale určite nebude jednoduché.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: YouTube.com

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM