Technológie

Je váš účet na Facebooku bezpečný? Napíšte BFF... Slováci naleteli hoaxu!

Tisíce Slovákov počas posledných dní hromadne vypisujú skratku BFF pod fotografiu, ktorá sa šíri vo vodách najväčšej sociálnej siete. Bohužiaľ, jedná sa o podvod.

Ilustračný obrázok k článku Je váš účet na Facebooku bezpečný? Napíšte BFF... Slováci naleteli hoaxu!
Zdroj: pixabay

Určite ste si aj vy v poslednej dobe všimli, že vaši priatelia na Facebooku komentujú fotografiu, ktorá zobrazuje zakladateľa najväčšej sociálnej siete. V popise fotografie môžete nájsť výzvu, ktorá hovorí, že po napísaní komentára v znení BFF môžete zistiť, či je váš účet bezpečný. V prípade, že sa váš komentár sfarbí do zelena, má byť všetko v poriadku. V prípade, že sa farba vášho komentára nezmení, máte okamžite zmeniť svoje prihlasovacie hes­lo.

Tento hoax využíva aktuálnu kauzu Facebooku, kedy sa osobné údaje desiatok miliónov používateľov dostali do rúk firmy Cambridge Analytica prostredníctvom aplikácie This Is Your Digital Life.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

V internetových vodách sa nejedná o žiadnu novinku. Na rovnaký prípad v zahraničí upozornil aj portál GazzeteLive. Ten si posvietil aj na tvrdenie, ktoré sa zobrazuje v popise spomínanej fotografie, že skratku BFF vynašiel Mark Zuckerberg. „Pojem BFF vznikol v roku 1996,“ informuje portál.

Sfarbenie slova BFF v komentároch však nemá žiadny vplyv na zistenie stavu zabezpečenia vášho účtu!

Ako teda zistiť, či je váš účet zabezpečený? Ide to pomerne jednoducho. Na zistenie skutočnosti, či sa vás týka kauza Cambridge Analytica stačí kliknúť na TENTO odkaz. Následne uvidíte okno s názvom „Boli moje informácie zdieľané?“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM