han Správy Zo zahraničia

Jedna zo sociálnych sietí má problém: Hackeri sa nabúrali do účtov slávnych ľudí!

Spoločnosť Twitter oznámila, že pracuje na riešení mimoriadnej situácie, ktorú spôsobili hackerské útoky na účty viacerých známych osobností a politikov.

Ilustračný obrázok k článku Jedna zo sociálnych sietí má problém: Hackeri sa nabúrali do účtov slávnych ľudí!
Zdroj: unsplash.com/EQSPI

Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP aj viaceré svetové médiá.

Cieľom bol zárobok

Hackeri chceli podľa AFP ľudí obrať o peniaze prostredníctvom podvodu. Zasiahnuté účty zverejňovali na Twitteri odkazy, ktoré od ľudí žiadali zaslanie príspevkov v kryptomene bitcoin, uviedla spravodajská stanica CNN. Malo ísť o 2-tisíc dolárov, ktoré mali poslať každému, kto im na anonymnú bitcoinovú adresu zašle tisíc dolárov. Údajne si hackeri takto mali prísť na sto-tisíc dolárov.

Čo na to Twitter?

Twitter podľa svojich vyjadrení záležitosť vyšetruje a podnikne kroky s cieľom vyriešiť ju. Najnovšie informácie sú, že spoločnosť v blízkej dobe vykoná aktualizáciu, vďaka ktorej by už malo všetko ísť ako predtým.

Podali si elitu

Zasiahnuté boli účty spoločností Apple a Uber, podnikateľov Elona Muska, Jeffa Bezosa, Billa Gatesa, aj účty bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu a bývalého viceprezidenta Joea Bidena. Hackeri zasiahli aj účty firiem špecializujúcich sa na bitcoin, taktiež Uber a Apple.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM