Lucia Lauková Krimi

Jedovaté huby mal s Alenou Zs. zbierať pri Nitre: Otrava redaktorky sa nepotvrdila

NAKA zastavila trestné stíhanie pre údajnú otravu L. Fučíkovej Kočkovičovej. Podľa výpovede Zoltána A. mali huby pochádzať z okolia Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Jedovaté huby mal s Alenou Zs. zbierať pri Nitre: Otrava redaktorky sa nepotvrdila
6
Galéria
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zastavil trestné stíhanie pre údajnú otravu televíznej redaktorky Leony Fučíkovej Kočkovičovej, ktorá zomrela koncom roka 2016. O tom, že mohla byť otrávená jedovatými hubami, vypovedal svedok vo veci vraždy Jána Kuciaka Zoltán A. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Zo znaleckého posudku podľa polície jednoznačne vyplýva, že smrť nenastala v dôsledku požitia jedovatých látok. Z vyšetrovania taktiež malo vyplynúť, že sa novinárka nevenovala témam, ktoré by mohli podozrivých z tohto trestného činu ohrozovať.

„Zoltán A. v jednej zo svojich výpovedí uviedol, že v lete 2016 zbieral neďaleko Nitry s Alenou Zs. jedovaté huby. Koncom toho istého roku médiá informovali o náhlom úmrtí televíznej redaktorky. Zoltán A. mal podozrenie, že mohla byť otrávená práve týmito hubami,“ uvádza stanovisko polície. Na základe tejto svedeckej výpovede začali kriminalisti informácie preverovať.

Vyšetrovateľ NAKA začal koncom tohto marca trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, vypočul viacerých svedkov a do konania pribral aj súdneho znalca z odboru zdravotníctva a farmácie.

Vyšetrovateľ sa zaoberal podľa stanoviska polície aj všetkými skutočnosťami, ktoré smrti novinárky predchádzali, vrátane jej zdravotného stavu, osobného aj pracovného života. „Skúmal rôzne motívy vraždy, preveroval možné prepojenia na podozrivých. Preveroval aj pohyb podozrivých osôb v rozhodujúcom čase,“ hovorí polícia s tým, že Fučíková Kočkovičová viedla usporiadaný rodinný život v harmonickom manželstve a nemala žiadne finančné problémy. „Na základe týchto skutočností je nepochybné, že skutok sa nestal,“ uzatvárajú policajti.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Alena Zsuzsová v Nitre vypovedala na NAKA: Akúkoľvek vinu popiera
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM